Home Nieuws PVV-Lijsttrekker Utrecht: “Wij hebben liever dat ULU-moskee afbrandt”

PVV-Lijsttrekker Utrecht: “Wij hebben liever dat ULU-moskee afbrandt”

De beoogde Utrechtse leider van de extreemrechtse PVV Henk van Deun zegt tijdens een radio-interview dat zijn partij liever heeft dat de ULU-moskee in Utrecht afbrandt. Deze verkapte oproep tot geweld komt in een tijd waarin menig moskee te maken heeft met moedwillige brandstichting en bedreigingen.

Advertentie

Deun was te gast in het programma Stadhuisplein samen met de DENK-lijsttrekker Mahmut Sungur. Terwijl Sungur zegt dat hij hoopt dat de ULU-moskee een gebouw wordt waar Utrechters samen trots op worden, zegt Henk van Deun dat ze liever de ULU-moskee zien afbranden.

“Wij hebben liever dat ie afbrandt, bij wijze van spreken. Wij zijn echt tegen moskeeën in dit land. Wij erkennen de islam niet als een godsdienst. Het is een ideologie net als nazisme,” zegt van Deun. De presentator van het programma, Marc van Rossum du Chattel, grijpt in en zegt dat zijn oproep tot geweld ‘geen handige opmerking’ is en vraagt of hij die even terugneemt.

Van Deun neemt zijn opmerkingen niet terug en zegt dat hij vindt dat alle moskeeën moeten sluiten. DENK-lijsttrekker Mahmut Sungur vraagt zich af wat er dan moet gebeuren met haatzaaiende politici. Van Deun zegt dat je best op tenen mag gaan staan wanneer je binnen de wet blijft, maar zegt ook dat hij “Niet geconfronteerd wil worden met de gevolgen van de islam, zoals hoofddoekjes”.

Volgens de website van de PVV-fractie in Utrecht [MIRROR] is Henk van Deun “9 jaar werkzaam geweest als rechercheur bij de politie” en “Werkt hij sinds 2008 als senior coordinator Sociale Recherche“. Daarnaast zou van Deun “Voorzitter zijn van het Landelijk Contact Sociaal Rechercheurs in Nederland en Sr. vakbondsconsulent bij de FNV. Ook is hij voorzitter van een klachtencommissie, trainer en adviseur op het gebied van digitale forensische opsporing”