Home Nieuws PVV Groningen viert nepoverwinning en liegt achterban voor

PVV Groningen viert nepoverwinning en liegt achterban voor

Foto: URL via SIKKOM.nl
“Gevolg van fracken in V.S.: licht ontvlambaar kraanwater”

De PVV afdeling in Groningen bedriegt de achterban met een motie die bedoeld was om Fracken* tegen te gaan en waar de landelijke fractie van de PVV tegen heeft gestemd. Dat meldt de Groningse nieuwsmediawebsite Sikkom.

Advertentie

“De regering wil dat de NAM mag fracken in Groningen. Fracken is een uiterst dubieuze manier van gaswinning met grote risico’s voor omliggend land en grondwater. Gisteren is in de Tweede Kamer een motie tegen fracken aangenomen. Daarmee pronkt PVV Groningen op Facebook. Maar het is juist de PVV die in Den Haag tegen de motie stemde,” meldt journalist Willem Groeneveld.

“Wilders is een wolf in schaapskleren” zegt hij. Omdat “het niet de eerste keer is dat de PVV anders stemt dan ze haar kiezers belooft”. Hij noemt het stemgedrag van de PVV “volksverlakkerij”.

De partijen die tegen Fracken hebben gestemd zijn CDA, GroenLinks, ChristenUnie, PvdA, PvdD, SP, 50 Plus, Kuzu / Ozturk (DENK) en D66. De partijen die voor Fracken hebben gestemd zijn de VVD en PVV.

* “In steenlagen diep onder de bodem zit gas opgesloten. Dat gas is lastig te winnen. Het kan niet naar bovengehaald worden via de traditionele manier van gaswinning. Het kan alleen gewonnen worden door fracking. De term slaat op het fracken van het gesteente, ofwel het kapot maken van de laag waarin het gas is gevangen. Dat gebeurt met heel veel chemicaliën.”

Bron: SIKKOM.NL