Home Opinie PVV, CDA en VVD willen niet tornen aan financiering IS

PVV, CDA en VVD willen niet tornen aan financiering IS

Kom in verzet, schreeuwt Wilders al tijden op Twitter. Hij heeft gelijk. De hele wereld moet in verzet komen. Arm in arm. Zij aan zij. Moslims, christenen, joden, boeddhisten en heidenen. De complete mensheid is nodig in de strijd tegen extremisme.

Advertentie

Maar dat is niet wat Wilders bedoelt. Hij wil dat Nederland in verzet komt tegen de opvang van ontheemden. Dat knokploegen zich verzamelen rondom gemeentehuizen waar men besluit om een AZC te openen in de gemeente. Dat de minderheid met veel geschreeuw en geweld hun wil oplegt aan de meerderheid.

Dat zijn de normen die Wilders wil veiligstellen. Dat zijn de waarden waar zijn knokploegen desnoods met geweld en veelal goed doorgesnoven voor strijden. Leve de Nederlandse cultuur waarin we angst bestrijden met datgene wat we vrezen: geweld.

Een van Wilders zijn ‘sterkste’ argumenten is dat we met de vluchtelingenstroom IS-strijders binnenhalen. Dat wil niemand. En zeker Wilders niet. Daarom: #kominverzet. Volgens de PVV-leider is de Koran en IS één plus één. Een keihard verband.

IS is de schuld van moslims. Waar het vrije Westen tegen beschermd moet worden. Desnoods met opstand en rellen en geweld en hatelijk geschreeuw. Alles is geoorloofd in de strijd. Want het is oorlog. Dat laatste klopt.

Zo goed als heel de wereld is in oorlog. De Derde Wereldoorlog is gaande. In vele landen gaan grote machten met elkaar op de vuist. Alles om IS te bestrijden. Alles om een einde te maken aan het vreselijke bewind. Vergelijkbaar met de tirannie van Hitler.

Wereldmachten vechten ertegen. De lokale bevolking slaat massaal op de vlucht. Op zoek naar veiligheid. Op zoek naar zekerheid. Op zoek naar een menselijk bestaan. Ze spoelen ook in Nederland aan. Een rechtstreeks gevolg van een hele smerige en mensonterende oorlog in Syrië en Irak.

Grote boosdoener van die oorlog is dus IS. Niet de islam. Niet moslims. Niet de Koran. Wel een idiote ideologie die het heilige boek misbruikt voor haar eigen doelen die weinig met religie van doen hebben. De fundering onder IS is dan ook niet de Koran.

De fundering rust op enorme geldstromen waarmee IS de ranzige oorlog financiert. Ze bezitten enorme olievelden. De grondstof wordt verkocht. Via vele kanalen. Onduidelijk is welke kanalen. Daarom heeft Kamerlid Kuzu van Denk een motie ingediend:

“Constaterende dat Daesh (IS) jaarlijks 750 miljoen dollar verdient met de verkoop van olie; constaterende dat Daesh hiermee haar wereldwijde terreurdaden kan financieren, verzoeken wij de regering te onderzoeken hoe oliemaatschappijen in OESO-verband (samenwerking olieproducerende landen) meer verantwoordelijkheid kunnen krijgen om zich ervan te vergewissen dat de grondstoffen die zij inkopen niet afkomstig zijn uit gebieden die onder controle staan van Daesh.”

Een hoop ambtelijke taal. Maar het komt erop neer dat Kuzu een onderzoek wil naar de geldstromen onder IS, om die vervolgens aan banden te leggen. Zodat de terreurorganisatie minder financiële armkracht krijgt om de wereld op te zadelen met zwartgallig geweld.

Een nobele oproep. Waarvan je zou verwachten dat iedereen, die gruwelt van terrorisme, het steunt. Zeker partijen in Den Haag die het hardste schreeuwen over dit onderwerp. Maar wat blijkt als de Tweede Kamer afgelopen dinsdag stemt over dit onderwerp: er wordt geen meerderheid behaalt. De motie wordt afgekeurd.

Voorstanders van de motie zijn: SP, PvdD, PvdA, GroenLinks, D66, 50PLUS, Houwers, de Groep Kuzu/Öztürk en Klein. De overige fracties stemmen tegen. Wetende: VVD, CDA en, jawel, PVV. Daardoor is de motie verworpen.

Dit is voorbij het hypocriete. Het CDA pleit voor het inzetten van grondtroepen in Syrië om te knokken tegen IS. Onze soldaten inzetten tegen een vijand die groter en sterker wordt omdat diezelfde CDA weigert te tornen aan de financiering van IS.

De VVD roeptoetert over nog sobere opvang voor vluchtelingen. Ze zijn kennelijk nog nooit in de opvang geweest. Want veel soberder kan het niet. Of je moet het bed van ze willen afpakken. De VVD maakt het volk bewust bang met retoriek als: “De instroom is een bedreiging voor onze welvaart.” Ondertussen weigeren ze IS daar aan te pakken waar ze het meest kwetsbaar zijn.

Maar de PVV spant zoals wel vaker in dit debat de kroon. Wilders laat geen moment passeren om een complete wereldbevolking de schuld te geven van de barbaarse daden van IS. Wilders blijft bashen, stigmatiseren en oproepen tot geweld tegen de zwakste mensen in onze samenleving. Tegelijk weigert Wilders om het echte probleem aan te pakken.

Vreemd genoeg is deze stemming niet in de media terecht gekomen. Geen politici die hierover janken op Twitter. Geen NOS of Telegraaf die een paar pixels over heeft voor berichtgeving over deze belangrijke motie. Heel raar, want uit deze stemming komt de ware aard van onze politici naar boven.