Home Opinie PvdA’er Hanna Luden wordt nieuwe directeur Israël-lobby CIDI

PvdA’er Hanna Luden wordt nieuwe directeur Israël-lobby CIDI

https://amsterdamoost.pvda.nl/wieiswie/hanna-luden/

Hanna Luden (1958), geboren in “Israël” wordt vanaf 1 september de nieuwe directeur van het CIDI, de pro-Israël-lobbygroep die middels donaties en MAROR-gelden (Restitutiebetalingen/projectsubsidies aan de joodse gemeenschap in Nederland) propaganda maakt voor Israël en vermeend antisemitisme inzet als schild daarvoor.

Advertentie

Hanna is een oud-student computertechnologie aan het Technion in Haifa, de ooit bruisende Palestijnse stad aan de Middellandse Zee waar een etnische zuivering plaatsvond door joodse terroristen op 121.000 Palestijnen. Ze zit in het bestuur van het Genootschap Nederland-Israël, en sinds 1999 secretaris van Stichting Jiddisj, een stichting die iets met de Jiddisje taal en cultuur doet. Daarnaast is Hanna Luden politiek actief voor de PvdA. Niet alleen dat, Hanna is ook lid van de buitenlandcommissie van de Partij van de Arbeid met als aandachtspunt, het Midden-Oosten. De buitenlandcommissie van de PvdA heeft als doel parlementariërs, bewindspersonen en het partijbestuur te adviseren om zodoende het buitenlandbeleid meer vorm te geven. U begrijpt natuurlijk dat 1+1 gewoon 2 is en dat Hanna als directeur van een anti-Palestina-lobby en als lid van de buitenlandcommissie van één van de grotere partijen in Nederland (Ooit waren ze dat), moeite zal hebben om haar dubbele petten gescheiden te houden. In een telefonisch onderhoud met foundation max van der stoel wist men te vertellen dat de buitenlandcommissie niet een gezaghebbend instituut is, dat het een adviserende taak heeft en dat ieder PvdA-lid zich kan aanmelden om zitting te nemen. Wie er allemaal lid zijn van de commissie en of het een gebalanceerde palet aan meningen vertegenwoordigt laat zich raden.

Hanna schijnt met haar kennis en haar betrokkenheid een wezenlijke bijdrage te willen leveren aan begripsvorming over “Israël”. Ik heb één tip voor Hanna, aangezien ik een vaag vermoeden heb dat ze meeleest: stop met het verdedigen van Israëlisch beleid dat de illegale bezetting en belegering van Palestina in stand houdt en pleit ervoor dat de Palestijnen als mensen in plaats van als dieren behandeld worden. Dan ben je al een heel eind op weg. Niets, behalve de illegale bezetting en belegering van Palestina, staat een levensvatbare Palestijnse staat in de weg.