Home Nieuws PvdA zet wéér kritisch Turks-Nederlands tegengeluid binnen de partij aan de kant

PvdA zet wéér kritisch Turks-Nederlands tegengeluid binnen de partij aan de kant

De kritische Turks-Nederlandse politica Munire Manisa, keert de ooit sociaal-democratische partij PvdA, vandaag definitief de rug toe. Dat schrijft zij op haar persoonlijke Facebookpagina. De PvdA adviseerde haar om zich kandidaat te stellen, maar besloot het Turks-Nederlands tegengeluid binnen de partij toch in de kiem te smoren.

Advertentie

Manisa schrijft dat ze zich op aandringen van haar partij verkiesbaar heeft gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018, maar dat de partij er om onsamenhangende redenen voor heeft gekozen niet verder te gaan met haar. Volgens bronnen zou de partij hebben gekozen voor Natascha van Weezel, dochter van de invloedrijke PvdA-icoon Max van Weezel en vriendin van de PvdA-partijleider in Amsterdam, Marjolein Moorman.

Manisa zette samen met andere Turks-Nederlandse jongeren het Turks-Nederlands Tegengeluid (TNT) op en ging tegen PvdA-kopstuk Asscher in het verweer toen deze Turks-Nederlandse jongeren onterecht beschuldigde van sympathieën met DAESH.

Manisa’s optredens als politica en opiniemaker kwamen haar geregeld op kritiek te staan van uiteenlopende groepen en individuen. Zo hekelt ze opiniemakers die Turkije of Erdogan bij alle discussies halen die er niets mee te maken hebben en kwam haar bestuursfunctie bij het COC op kritiek te staan van de ‘eigen achterban’. Ondanks de gaandeweg rechtser wordende koers binnen de PvdA, bleef Manisa bij de partij, volgens eigen zeggen omdat ze bleef geloven in de verandering. Een verandering die nooit zou komen.

Ik kan niet zeggen voor een rechtvaardige samenleving te strijden terwijl ik zelf onderdeel word van onrechtvaardigheid. Terwijl ik zelf onderdeel van het probleem [PvdA] word. Ik zal me blijven inzetten voor de waarden en idealen die ik belangrijk vind, maar niet meer vanuit de Partij van de Arbeid. Mijn lidmaatschap zeg ik op. Ik hoop dat de mensen die blijven niet te veel meegaan in de koers en blijven strijden voor onze waarden en idealen. Ik zeg de partij vaarwel, maar niet de politiek. De partij en mijn oud partijgenoten wens ik bij de komende gemeenteraadsverkiezingen veel succes,” aldus Manisa.

Het vertrek van Manisa valt samen met de rechtser wordende koers van de PvdA, die de brui heeft gegeven aan de sociaal-democratie. Volgens een rapport van het SCP getiteld “Werelden van Verschil” zijn Marokkaanse en Turkse jongeren ook helemaal klaar met de PvdA. Zij voelen zich door de partij van Aboutaleb, Marcouch, Asscher en Moorman niet meer vertegenwoordigd. Asschers behandeling van Turks-Nederlandse jongeren werd compleet door de mangel gehaald door Argos Medialogica, die aantoonde hoe Asscher willens en wetens resultaten van een ondeugdelijk onderzoek naar buiten bracht.

Hoe Manisa invulling gaat geven aan deze nieuwe politieke werkelijkheid is nog niet duidelijk, daarover meldt zij niets in haar bericht.