Home Nieuws PvdA op stemmenjacht bij rioolrechts: racistische stereotypering als verkiezingsretoriek

PvdA op stemmenjacht bij rioolrechts: racistische stereotypering als verkiezingsretoriek

De Partij van de Arbeid maakt onder Lodewijk Asscher werk van de transformatie naar een rechtse partij en neemt gestaag afscheid van haar sociaal-democratische waarden. Na het vervreemden van de Turks-Nederlandse en islamitische gemeenschap in Nederland van de partij, is het zaterdag weer raak. Dit keer wendt politiek leider Lodewijk Asscher de terechte strijd tegen seksuele intimidatie aan als een middel om de problematiek af te schuiven op ‘allochtonen’. Goedkope rechtse verkiezingsretoriek noemen critici het.

Advertentie

Asscher verklaart tegenover de extreemrechtse nepnieuwsbode De Telegraaf dat in zoveel mogelijk gemeenten snel een plaatselijk verbod moet komen op seksuele intimidatie zoals sissen. Een initiatiefwet voor een landelijk verbod zou vandaag door Lodewijk Asscher naar de Raad van State worden gestuurd.

Volgens Asscher zouden zeker allochtonen zich er schuldig aan maken en hij becommentarieert het als volgt: “Testosteron bij jongens die thuis niet goed hebben geleerd dat mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. En dat respect voor een vrouw ook respect is voor een vrouw die er anders uitziet dan je eigen zus.” Maar volgens Asscher komt het overal voor, hij noemt in dezelfde nepnieuwsbode ook ’de dronken Engelse toerist in een voetbalshirt’ die zich schuldig maakt aan seksuele intimidatie. “We mogen het nooit accepteren, het heeft een enorme impact op vrouwen”. 

Een onderzoek van het TNO toont aan dat in 134.000 gevallen seksuele intimidatie voorkomt op het werk door een leidinggevende of collega’s met een machtspositie.

Ook de controversiële Gidi Markuszower van de extreemrechtse partij PVV, ooit aangemerkt door de AIVD als een risico voor de integriteit van Nederland, omdat hij ervan verdacht werd banden met de Mossad te hebben, steunt Asscher en zijn PvdA in het voorstel en zegt “Alles wat sissende Marokkaantjes van de straat houdt, vinden we prima”. 

Het CDA dient de wet mede in en heeft ook steun van de ChristenUnie.

Door de verrechtsing van de Partij van de Arbeid hebben veel moslims in Nederland zich afgekeerd van de partij. Het zijn vooral Turkse en Marokkaanse jongeren die de afgelopen jaren mede door de PvdA als politiek schietschijf zijn gebruikt, die geen vertrouwen meer hebben in de PvdA.

Marokkaanse en Turkse jongeren zijn helemaal klaar met PvdA