Home Opinie PVDA’ér Aboutaleb blijft tot 2021 burgemeester Rotterdam

PVDA’ér Aboutaleb blijft tot 2021 burgemeester Rotterdam

“Ahmed Aboutaleb blijft nog eens zes jaar burgemeester van Rotterdam. De eerste Marokkaans-Nederlandse burgemeester van Nederland heeft bij Koninklijk Besluit een tweede ambtstermijn gekregen. Hij blijft in functie tot begin 2021.

Advertentie

In juli sprak de gemeenteraad zich uit voor een nieuwe termijn voor de 52-jarige Aboutaleb.” Dat schrijft de staatspropagandazender NOS.

Aboutaleb nam het eerder op voor de beoogde Nationale Ombudsman Guido van Woerkom, die in opspraak raakte door zijn racistische uitspraken van enkele jaren geleden. Opmerkelijk is ook dat Aboutaleb zich met de leider van het familiebedrijf Leefbaar Rotterdam, Joost Eerdmans, in een gezamenlijke brief uitsprak tegen de IS en vond dat moslims die ermee sympathiseren verraad plegen en hun paspoorten mogen komen inleveren op het stadhuis. Hij wekte daarmee de indruk dat moslims die geen afstand nemen van de IS, er in feite achter staan.

Aboutaleb die op weinig steun kan rekenen van de eigen Marokkaanse Rotterdammers, stond eerder al op de Dutchturks.nl Wall of Shame vanwege zijn stilte omtrent de Israëlische slachting in Gaza en werd daarover gekscherend “huisallochtoon” genoemd, verwijzend naar de termen die Malcolm X gebruikte over “housenegros and fieldnegros” over het Amerikaans slavernijverleden.