Home Nieuws Protesten Turkije na Russische bombardementen op Turkmenen

Protesten Turkije na Russische bombardementen op Turkmenen

In Turkije worden protesten gehouden, onder andere bij het Russische consulaat, vanwege de aanhoudende bombardementen van Turkmeens gebied. Het Syrische regime heeft de grondoperaties in Bayırbucak Turkmeens gebied, die drie dagen geleden in Latakia begonnen, opgevoerd en uitgebreid meldt de Turkse krant Sabah.

Advertentie

De Syrische troepen hebben hun offensief uitgebreid met steun van Russische luchtaanvallen op de Fırınlık, Acısı en Avanlı gebieden in bergachtig Turkmeens gebied.

De aanvallen richten zich naar verluidt op Turkmeense dorpen en posities. Van posities dichtbij de Turkse grens zouden ook explosies gezien zijn.

Er zijn volgens berichten veel slachtoffers gevallen bij de aanvallen, terwijl explosies te horen zijn in het grensplaatsje Yayladagi in de provincie Hatay in Turkije.

Minister-president Ahmet Davutoglu veroordeelde de aanvallen vrijdag. Tegenover verslaggevers in Ankara zei hij “Bayırbucak Turkmenen leven al vele eeuwen in die regio. Wij veroordelen deze aanvallen. Niemand kan de aanvallen tegen de Arabische en Turkmeense bevolking in de regio legitimeren“.

De Russiscche ambassadeur is ontboden over de aanvallen op Turkmenen.

Er komen verontrustende berichten binnen over het bergachtig gebied waar zich 27 Turkmeense dorpen bevinden. De levens van meer dan 80.000 Turkmenen zouden gevaar lopen.

Sabah columnist Kaplan betoogt dat “De komende dagen de Syrische Democratische Strijdkrachten, de Koerdische YPG en Assad strijdkrachten aanvallen zullen uitvoeren op Jarablus en demografische wijzigingen zullen proberen aan te brengen in de regio door de Turkmeense populatie weg te jagen“.

Veel martelaren zijn gevallen, maar Türkmendagi (berg) is niet gevallen. Onze strijders strijden voort. Er zijn goede berichten uit het noorden van Aleppo“.

Er worden in Turkije protesten gehouden tegen de Russische bombardementen bij het consulaat van dat land.

Türkmendagi is niet gevallen, onze strijders strijden voort.. Onze staat staat naast hen. Dit bericht komt van de grens, vanaf Bayirbucak. God is groot“.