Home Overig Propagandareis naar Israël jongerenbeweging GroenLinks was geen probleem

Propagandareis naar Israël jongerenbeweging GroenLinks was geen probleem

Leden van de jongerenbeweging van GroenLinks, DWARS, gingen in 2014 mee op een reis naar Israël met de jongerenbeweging CIJO dat ideologisch verbonden is aan de zionistische lobbyorganisatie CIDI.

Advertentie

Hugo van Halder en Stefan Bekedam van DWARS vonden het niet bezwaarlijk om namens de jongerenbeweging van GroenLinks een reis te maken met het CIJO, de jongerenafdeling van het CIDI, die door de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (D66) in 2002 werd opgezet.

Halder zegt in een Tweet van 2014 dat zowel de jongerenbeweging van GroenLinks als het CIJO een deel van de kosten voor de propagandareis op zich neemt. Hoewel de CIJO financieel en administratief opereert als onafhankelijke vereniging, zijn zij verbonden aan het CIDI, omdat de voorzitter van de jongerenbeweging ook werkzaam is bij het CIDI.

Dwars Israel1

Het bericht is om onduidelijke redenen van de DWARS website gehaald. Het staat natuurlijk niet zo netjes voor je linkse achterban, wanneer je je voor het zionistische propagandakarretje laat spannen. De spiegel staat gewoon online en is te vinden in het webarchief.

Het steunen van de democratisch gekozen president van Turkije en Groenlinks gaan niet samen, maar propagandareizen naar en normalisering van internationaal erkende illegale bezettingen en GroenLinks gaan prima samen, zo blijkt.