Home Nieuws Propaganda NOS: media in Israël niet welkom, in Turkije wordt pers monddood...

Propaganda NOS: media in Israël niet welkom, in Turkije wordt pers monddood gemaakt

Het laatste geval van propaganda bij de NOS gaat over het besluit van Israël om Al Jazeera te censureren. Al Jazeera zou “niet welkom zijn” in Israël.

Advertentie

LEES OOK: NOS wanneer gaan jullie stoppen met liegen.

Volgens NOS Nieuwsuur doet Israël “Al Jazeera in de ban” en is het mediabedrijf “Niet langer welkom”. Wanneer we berichten over Turkije onder de loep nemen, vinden we een totaal andere toonzetting en staat volgens NOS Nieuwsuur de persvrijheid onder druk.

Hoewel het in Turkije veelal gaat om kranten zoals Ozgur Gundem, die openlijk PKK-terreur verheerlijken of aan de FETÖ-sekte verbonden mediakanalen die gesloten worden, vinden we daarbij een heel andere toonzetting in berichten van de NOS. Volgens NOS Nieuwsuur wordt kritische pers in Turkije monddood gemaakt, terwijl media in Israël slechts “Niet Welkom” zijn. De lezer wordt hierbij bewust of onbewust misleid. Waar context over Turkije volledig ontbreekt, lezen we via de NOS vooral het narratief van Israëlische zijde.

Oud-medewerker van de NOS, Janneke Monshouwer, zat dus niet ver van de waarheid toen ze in een interview met Irma Schiffers te kennen gaf dat al het nieuws van de NOS simpelweg bestaat uit propaganda die pro-VS, pro-NAVO (lobby), pro-Europa (lobby), anti-Sovjet (lobby), militaristisch (lobby) en pro-Israël is.

STELLING: De NOS brengt objectief en betrouwbaar nieuws.

View Results

Laden ... Laden ...

LEES OOK: NOS Nieuwsuur erkent fout, wijzigt kop artikel.

LEES OOK: Onhoudbare partijdigheid NOS bij berichtgeving over terreurbeweging PKK.

LEES OOK: Western media distort words of president Erdogan, saying he issued threat.

LEES OOK: “Partijdigheid NOS niet meer te harden”.