Home Nieuws Pro-Zwarte Piet fascisten doxxen rechter in zaak terreurfriezen

Pro-Zwarte Piet fascisten doxxen rechter in zaak terreurfriezen

Anonieme pro-Zwarte Piet fascisten hebben de rechter gedoxxed die de zaak van de terreurfriezen voorzat. Haar naam en mobiele nummer gingen urenlang rond op Twitter in een poging haar te intimideren. Doxxing is het al dan niet online vergaren en publiceren van niet of moeilijk te verkrijgen (openbare) informatie over een persoon met als doel deze te intimideren.

Advertentie

Het mobiele nummer van de rechter in kwestie werd gepubliceerd door zeker twee anonieme Twitteraars. Alerte Twitteraars luidden dinsdagavond al de noodklok over de gang van zaken. Woensdag reageerde de rechtbank in Noord-Holland al dat het Twitter heeft verzocht om de gegevens te verwijderen, maar ook dat er andere stappen zijn gezet. Welke deze zijn, werd door de woordvoerder van de rechtbank niet medegedeeld.

Doelwit vanwege hulp aan Eritrea

Anonieme Twitteraars waren het oneens met de uitspraak van de rechtbank in de zaak van de terreurfriezen en lieten haar 06-nummer rondgaan met het bijschrift om haar over de zaak te bellen vanwege haar veronderstelde vooringenomenheid. Volgens de pro-Pieten zou de rechter in de zaak bevooroordeeld zijn, omdat ze tussen 2000 en 2010 penningmeester is geweest van een stichting die humanitaire hulp verleent in Eritrea.

Cognitieve dissonantie

Hoe de link bij pro-Pieters wordt gelegd tussen hulp aan een Afrikaans land en een nederige Zwarte Piet-figuur die volgens voorstanders zwart is van het roet, zorgt bij menigeen voor cognitieve dissonantie.