Home Nieuws Pro-Palestina hackers kraken e-mail CIA-directeur Brennan

Pro-Palestina hackers kraken e-mail CIA-directeur Brennan

Onderdeel van een groep jonge hackers die vertrouwelijke en werkgerelateerde informatie van CIA-directeur John Brennan stalen, spraken met Russia Today en onthulden waarom ze zich gericht hebben op deze hoge ambtenaar en verklaarden wat hun plannen voor de toekomst zijn.

De groep waarvan gedacht wordt dat ze in hun twintiger jaren zijn, belichten niet alleen de slechte e-mailbeveiliging van een aantal hoge ambtenaren van de inlichtingendiensten in de VS, maar verklaren zich ook solidair met de Palestijnen.

Eén van de jonge hackers waarmee RT sprak, prees de voortvluchtige Edward Snowden voor zijn onthullingen aan de wereld over de Amerikaanse inlichtingendiensten en het feit dat ze hun eigen bevolking bespioneerden.

Op de vraag waarom ze de VS aanvallen, verklaart de hacker: “We hebben de VS als doelwit, omdat ze Israël financieren om meer Palestijnen af te slachten en wegkijken bij oorlogsmisdaden van Israël. Het is vooral de VS die we als doelwit hebben, maar we hebben ook plannen voor de Britse regering,”.

Na de hack volgde een conversatie per telefoon toen de hackers het huis van Brennan opbelden.

De verontruste directeur vroeg wat we wilden. “We zeiden gekscherend 2 triljoen dollar.” Toen zei hij, “Echt, hoeveel willen jullie?”. “We zeiden toen ‘we willen dat Palestina vrij wordt en de VS stopt met het financieren van Israël om onschuldige Palestijnen te vermoorden.” Brennan hing toen op.