Home Nieuws Pro-Israëlische havik Nikki Haley stopt als Amerikaanse ambassadeur bij de VN

Pro-Israëlische havik Nikki Haley stopt als Amerikaanse ambassadeur bij de VN

De pro-Israëlische havik Nikki Haley heeft aangekondigd dat ze opstapt als Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties. Aan het einde van dit jaar stopt ze op haar post bij de VN. Haley’s politieke organisatie is één van de vele groepen die geld ontvangen van de pro-Israëlische oorlogshitser Sheldon Adelson.

Advertentie

Samen met Trump hield Haley een persconferentie om haar vertrek aan te kondigen. Volgens haar zijn twee jaar bij de VN wel genoeg geweest en wil ze plaats maken voor iemand anders.

Haley staat bekend als een pro-Israëlische havik en heeft zich gedurende haar tijd bij de VN ingezet voor de buitenlandbelangen van Israël. De flinke donaties van casinomiljardair Sheldon Adelson aan de verkiezingscampagne van Donald Trump en aan de politieke organisatie van Nikki Haley hebben er mede voor gezorgd dat de VS haar ambassade verplaatste naar bezet Jeruzalem.

De Pro-Israëlische oorlogshitser Sheldon Adelson was met een donatie van 250.000 Dollar de grootste donor van de politieke organisatie 527 van vertrekkend ambassadeur Haley. De Koch brothers, die aandelen hebben in de Israëlische defensie-industrie doneerden 50.000 Dollar aan de organisatie van de Amerikaanse VN-gezant. Haley raakte in opspraak nadat ze alle landen van de VN bedreigde om zich niet tegen het Amerikaanse Jeruzalem-besluit te keren tijdens de Algemene Vergadering van de VN die bijeen is geroepen door Turkije en Jemen [PDF].

De Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley is een uitgesproken zionist en sprak openlijk op een beleidsconferentie van de grootste en meest radicale Israëlische lobbygroep in de Verenigde Staten, de AIPAC, over hoe de dagen van Israël-bashing over zijn. Ook pochte zij daar over hoe ze de VN had gedwongen om het FALK-report terug te trekken waarin Israël wordt aangeduid als Apartheidsstaat.

Koude douche voor Amerikaanse VN-gezant Haley: “Je bent medeplichtig aan genocide, je hebt bloed aan je handen”

Pro-Israël oorlogshitser grootste donor van organisatie Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley