Home Nieuws Pro-Israël oorlogshitser grootste donor van organisatie Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley

Pro-Israël oorlogshitser grootste donor van organisatie Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley

De Pro-Israëlische oorlogshitser Sheldon Adelson was met een donatie van 250.000 Dollar de grootste donor van de politieke organisatie 527 van Nikki Haley, de Amerikaanse VN-ambassadeur. Haley raakte deze week in opspraak nadat ze alle landen van de VN bedreigde om zich niet tegen het Amerikaanse Jeruzalem-besluit te keren tijdens de Algemene Vergadering van de VN die bijeen is geroepen door Turkije en Jemen [PDF].

Advertentie

Donderdag vindt er een stemming in de VN plaats over de illegale eenzijdige actie van de Amerikanen. Verwacht wordt dat een meerderheid van landen in de wereld de Amerikaanse stap zal veroordelen in een resolutie. De VS raakt op het internationale politieke toneel steeds verder geïsoleerd door een falend buitenlandbeleid door opeenvolgende presidenten.

Haley, een lieveling van de meest radicale pro-Israëlische lobby AIPAC, heeft in aanloop naar de stemming vanwege Donald Trump’s erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van israël, een dreigbrief gestuurd aan lidstaten van de Algemene Vergadering. Ook de Amerikaanse president Trump heeft expliciet gedreigd met het korten van financiële steun aan landen die zich tegen het illegale Jeruzalem-besluit van de Amerikanen keren.

Turkije heeft de landen in de wereld opgeroepen om niet te buigen voor druk of dreigementen vanuit de Verenigde Staten.

De Amerikaanse VN-gezant Nikki Haley is een uitgesproken zionist en sprak openlijk op een beleidsconferentie van de grootste en meest radicale Israëlische lobbygroep in de Verenigde Staten, de AIPAC, over hoe de dagen van Israël-bashing over zijn. Ook pochte zij daar over hoe ze de VN had gedwongen om het FALK-report terug te trekken waarin Israël wordt aangeduid als Apartheidsstaat.

De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van israel en de verhuizing van de Amerikaanse ambassade vanuit Tel Aviv worden direct gelinkt aan financiële steun van de joodse casino-miljardair Sheldon Adelson, die 20 miljoen dollar doneerde aan de Trump-campagne op voorwaarde dat Trump de Amerikaanse ambassade naar de heilige stad verhuist. Adelson staat erom bekend dat hij nauwe banden heeft met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en zijn fortuin gebruikt om Republikeinen te beïnvloeden om in lijn met zionistische ambities in de regio te handelen. Adelson heeft eerder de campagnes van George W. Bush, Newt Gingrich en Mitt Romney gesteund. Steun voor de beslissing van Trump kwam niet alleen uit Republikeinse hoek. Ook de invloedrijke joods-Amerikaanse democraat Chuck Schumer zou Trump hebben geadviseerd om de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem door te zetten. Ook heeft Adelson een bedrag van 250.000 Dollar heeft gedoneerd aan de politieke organisatie 527 van Haley. De Koch brothers, die aandelen hebben in de Israëlische defensie-industrie doneerden 50.000 Dollar aan de organisatie van de Amerikaanse VN-gezant.