Home Nieuws Pro-Israël haatgroep dekt juridische kosten neonazi Tommy Robinson

Pro-Israël haatgroep dekt juridische kosten neonazi Tommy Robinson

Archiefbeeld: Tommy Robinson poseert voor een foto met vooraanstaande ideologen uit de moslimhaatindustrie, Robert Spencer en Pamela Geller.

De pro-Israël haatgroep Middle East Forum (MEF) van Daniel Pipes, die eerder de juridische kosten voor het proces van Geert Wilders voor haar rekening nam, zegt in een verklaring dat het ook de juridische kosten voor het proces van neonazi Tommy Robinson (echte naam Stephen Christopher Yaxley-Lennon) op zich neemt.

In een verklaring op de website zegt MEF dat het ook het gewelddadige protest in steun voor Tommy Robinson, en waar prominente rechtsextremisten zoals Geert Wilders, Filip de Winter en Sam van Rooy op afkwamen, heeft gefinancierd.

Rechtsextremist Wilders was begin juni in Londen om de veroordeelde criminele ex-hooligan en professionele moslimhater Tommy Robinson te steunen, waar het uitliep op rellen tussen neonazi’s en de Britse politie. Wilders wil dat de recentelijk vastgezette Tommy Robinson wordt vrijgelaten en toog naar Londen voor zijn Kameraad.

Zionistische extremisten

Robinson werd gearresteerd omdat hij nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 13 maanden had uitzitten en de voorwaarden overtrad. De racist en neonazi Tommy Robinson ontvangt steun van zionistische extremisten zoals Pamela Geller en Robert Spencer, beiden prominente leden uit het anti-islamnetwerk dat ook Wilders financiert, maar ook van het MEF, zo blijkt nu. Ook de Noorse massamoordenaar Anders Behring Breivik voerde in de tijd dat Robinson nog bij de English Defense League zat, overleg met de extreemrechtse groep. De tactiek van de EDL was volgens Breivik om een overreactie uit te lokken bij moslims en migranten.

MEF zegt dat het “Robinson op drie manieren helpt in zijn moment van gevaar“, door geld vrij te maken voor zijn juridische kosten, het stimuleren van buitenlandse druk op de Britse regering en het organiseren van financieren van de bijeenkomst in Londen op 9 juni jongstleden. Ook zegt het een tweede demonstratie op 14 juli te financieren. De verklaring is ondertekend door directeur Gregg Roman, die eerder werkzaam was voor het Israëlische ministerie van Defensie en het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geldschieters Wilders

De grootste bekende financiers van het MEF van Daniel Pipes zijn de Edgerly Foundation, die ook grote bedragen geld overmaakt naar de David Horowitz Freedom Center (de financier van Geert Wilders), en het Abstraction Fund van Nina Rosenwald, de godmother van de moslimhaatindustrie.