Home Nieuws President Erdogan zal spreken op begrafenis Muhammad Ali

President Erdogan zal spreken op begrafenis Muhammad Ali

De Turkse president Erdogan zal de begrafenis van zwaargewicht bokslegende Muhammad Ali bijwonen en er een toespraak houden.

Advertentie

Muhammad Ali overleed afgelopen vrijdag op 74-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie en vrienden en zal vrijdag worden begraven in zijn thuisstad Louisville. Verwacht wordt dat er tienduizenden mensen op de begrafenis af zullen komen.

Naast de Turkse president Erdogan zullen ook de Jordaanse koning Abdullah II en de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton een toespraak houden op de begrafenis van de legende. Bill Clinton zal de lofrede verzorgen. Ook andere bekenden zoals Billy Crystal en Bryant Gumbel zullen een toespraak houden.

Het Witte Huis heeft nog niet bekendgemaakt of de Amerikaanse president Barrack Obama de begrafenis zal bijwonen.

Ook leden van verschillende religieuze stromingen zullen spreken tijdens de begrafenisceremonie, die geleid wordt door de Californische imam Zaid Shakir.

Buiten de ring was Muhammad Ali bekend om zijn charismatische persoonlijkheid, evenals zijn sociale en politieke activisme, waardoor hij langere tijd werd bespioneerd door de Amerikaanse geheime dienst, de NSA. Ali is 74 jaar oud geworden.