Home Nieuws President Erdogan: “Terroristen met bommen en terroristen met rente hebben hetzelfde doel”

President Erdogan: “Terroristen met bommen en terroristen met rente hebben hetzelfde doel”

De Turkse president Erdogan zegt op de 34e bijeenkomst van dorpshoofden in Ankara dat er geen verschil is tussen terroristen die met bommen en wapens aanvallen en terroristen die met buitenlandse valuta en rente aanvallen.

Advertentie

Volgens Erdogan streven beide groepen in Turkije hetzelfde doel na: Turkije doen knielen en Turkije gevangen nemen. Erdogan zegt dat de gecoördineerde terroristische en economische aanvallen op Turkije, zeker na de afgeslagen couppoging in Turkije op 15 juli 2016, haar doelstellingen niet zal bereiken.

“De ene keer gebruiken ze terreur, de andere keer een economische crisis, de andere keer sektarische strijd… de gebeurtenissen die we de afgelopen drie jaren hebben gezien, zijn hier allemaal het bewijs van.

Terreurorganisaties zijn niets anders dan een gereedschap in andermans handen. Zij die gisteren onder het dakje van DAESH bloed lieten vloeien, komen vandaag de dag tegenover ons staan onder de naam PYD/YPG.

Voor jarenlang hebben zij geprobeerd om ons te laten zien dat zij gematigde groepen zijn waarmee zij samenwerken, maar ze hebben geen woord meer te zezggen wanneer ze geconfronteerd worden met de waarheid. We hopen in ieder geval dat we na dit punt met open kaarten zullen spelen”, aldus Erdogan.

Erdogan vervolgt: “Niemand heeft nog puf om vol te houden dat PYD niets met de PKK te maken heeft. Want zelfs in de door de NAVO gesteunde media-organen komen de bewijzen naar voren. Niemand kan ook nog zeggen dat hun enige doel het strijden tegen DAESH is. Want hun houding ten opzichte van de Operatie Euphrates Shield laat zien dat hier geen belangstelling voor is”.