Home Nieuws President Erdoğan spreekt over verkiezingsuitslag

President Erdoğan spreekt over verkiezingsuitslag

De Turkse President Recep Tayyip Erdoğan heeft in een schriftelijke verklaring laten weten wat zijn verwachtingen zijn van de partijen die mee hebben gedaan aan de verkiezingen en de kiesdrempel hebben gehaald.

Advertentie

“Ik verwacht van alle partijen dat ze met een gezonde en realistische blik naar de verkiezingsuitslag kijken,” schrijft hij in een schriftelijke verklaring.

“Ik hoop dat de algemene verkiezingen die afgelopen zondag zijn gehouden, goed zullen zijn voor ons volk en onze natie. De hoogte van de verkiezingsopkomst weerspiegelt de wil van ons geliefde volk in haar standvastigheid en geloof in democratische waarden.“

De verkiezingsuitslag geeft niet één van de partijen de mogelijkheid om alleen te regeren en ik verwacht dan ook van de deelnemende partijen dat ze de deze verkiezingsuitslag met een gezonde en realistische blik beoordelen.

In dit nieuwe proces na de verkiezingen, dienen alle partijen de nodige sensitiviteit te tonen en zich verantwoordelijk in te zetten voor de bescherming van onze democratische verworvenheden en onze veiligheid.

Ik bedank alle leden van de kiesraad en iedereen die deze verkiezingen mogelijk hebben gemaakt en hoop op het beste voor ons land.

Luister ook in het Turks: