Home Nieuws President Erdogan spreekt met Tesla’s Elon Musk over elektrische auto na aankondiging...

President Erdogan spreekt met Tesla’s Elon Musk over elektrische auto na aankondiging bouw nationale Turkse auto

De Turkse president Erdogan heeft woensdag de tech-miljardair Elon Musk ontvangen om te spreken over samenwerkingsmogelijkheden tussen het bedrijf van Musk en Turkse bedrijven. Ook de bouw van elektrische auto’s hebben de revue gepasseerd. Het bezoek komt daags nadat een consortium van vijf Turkse bedrijven in de startblokken plaats hebben genomen voor de bouw van een nationale Turkse auto.

Turkije kondigde onlangs aan dat het een eigen auto gaat ontwikkelen. Een consortium van vijf Turkse bedrijven, waaronder bedrijfsautofabrikant BMC, telecombedrijf Turkcell en Kiraca, Anadolu en Zorlu holdings zullen de nieuwe nationale auto moeten realiseren waarvan het eerste prototype in 2019 wordt verwacht. Mogelijk komt ook Elon Musk’s bedrijf Tesla het consortium bijstaan in het realiseren van het project. Tesla staat bekend om haar high end elektrische auto’s die in Nederland over de toonbank gaan voor prijzen tussen de 86.000 EURO en 147.000 EURO.

Volgens de woordvoerder van de Turkse president, Ibrahim Kalin, hebben Erdogan en Musk gesproken over uiteenlopende onderwerpen van de bouw van elektrische auto’s, de ruimtelancering van de Türksat 5A en 5B, hernieuwbare energie tot aan infrastructurele projecten in Turkije.

In Turkije worden jaarlijks zo’n driekwart miljoen auto’s verkocht, waarvan een groot deel zelf al in Turkije wordt geassembleerd voor Renault, Toyota, Honda, Hyundai en Duitse merken.

Kalin: “We hebben [met Musk} ook gesproken over de technologische investeringen in Turkije die de laatste tijd zijn gedaan. Het bedrijf van Musk is een groot bedrijf op het gebied van hernieuwbare energie. We hebben gesproken over nieuwe generatie batterijen, zonne-energie, windenergie en gerelateerde onderwerpen“.

Na het bezoek aan de Turkse president bracht de tech-miljardair ook een bezoek aan Anitkabir, het mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk in Ankara.

Atatürk Anıtkabir

Een bericht gedeeld door Elon Musk (@elonmusk) op