Home Nieuws President Erdoğan redt gegijzelde scheidsrechters Trabzonspor

President Erdoğan redt gegijzelde scheidsrechters Trabzonspor

Foto via URL Hürriyet.com

Officials van Trabzonspor gijzelden gedurende vier uur scheidsrechters na wat zij noemen “foutieve beslissingen” tijdens de voetbalwedstrijd tegen Gaziantepspor. De scheidsrechters zouden zijn vrijgelaten na een telefoontje van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Advertentie

Scheidsrechter Çağatay Şahan en zijn assistenten werden vier uur lang vastgehouden in Trabzonspor’s Avni Aker stadion nadat het duel tussen Trabzonspor en Gaziantepspor 2-2 eindigde.

“Laten we geen schandaal veroorzaken tegenover de wereld en Turkije. Alle fouten zullen worden beoordeeld en beboet indien nodig,” zei Erdoğan die de voorzitter van Trabzonspor İbrahim Hacıosmanoğlu opbelde, waarna beide scheidsrechters werden vrijgelaten.

Hacıosmanoğlu zou bevolen hebben de scheidsrechters en assistenten niet te laten gaan door te zeggen “Laat ze het stadion niet verlaten, totdat ik er ben”, om ze vervolgens te laten gaan nadat hij een telefoontje had ontvangen van de Turkse president, waarmee Hacıosmanoğlu naar eigen zeggen een “liefdevolle en respectvolle band” heeft.

Na de controversiële beslissingen van scheidsrechter Şahan en zijn team, protesteerde een groep van 500 supporters tegen de Turkse Voetbal Federatie (TFF) en haar scheidsrechters. Terwijl de spanningen opliepen, weigerde Hacıosmanoğlu telefonisch contact met regeringsfunctionarissen.

Şahan en zijn assistenten verlieten het stadion met een politie-escorte na vier uur te zijn vastgehouden.

“Ik hoef zijn naam niet uit te spreken; iedereen zal begrijpen aan wie ik refereer. Turkije heeft een leider die de natie dient, een leider die in de toekomst een sterk land zal achterlaten aan mijn kinderen, zelfs wanneer de wereld spelletjes speelt om hem weg te jagen. Ik ben er klaar voor om voor hem te sterven,” zei Hacıosmanoğlu.

De TFF is een onderzoek gestart naar het incident.

Eén van de controversiële beslissingen volgens Trabzonspor-fans (Het laden van de video kan enkele seconden duren)

Vorig artikelBokslegende Stier van de Bosporus overleden
Volgend artikelDe meest gezochte misdadigers van Turkije