Home Nieuws President Erdogan over invoeren doodstraf: Turkije kijkt niet naar wat Hans of...

President Erdogan over invoeren doodstraf: Turkije kijkt niet naar wat Hans of George zegt

De Turkse president Erdogan sprak woensdag tijdens de begrafenisceremonie van de 11 maanden oude baby Mustafa Bedirhan Karakaya en zijn moeder Nurcan Karakaya, die om het leven werden gebracht door de terreurbeweging PKK. Erdogan zegt dat hij niet zal weigeren om zijn handtekening eronder te zetten als een meerderheid van het Turks parlement een wet daarover aanneemt.

Advertentie

Moeder en zoon Karakaya keerden net terug van een bezoek aan vader Karakaya op de militaire basis in Hakkari, toen er een bermbom van de terreurgroep PKK tot ontploffing werd gebracht. Moeder Karakaya (25) overleed ter plekke, terwijl baby Mustafa Bedirhan zwaargewond werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij later bezweek aan zijn verwondingen.

Vandaag werden de twee begraven in aanwezigheid van de Turkse president Erdogan en de voormalige viersterren generaal en huidige minister van Defensie Hulusi Akar. De Turkse president Erdogan benadrukte in zijn toespraak dat moeder en zoon als martelaar zijn overleden en kondigde aan dat de strijd tegen terreur zal worden voortgezet tot de laatste terrorist.

Erdogan refereerde aan de sensitiviteit die hij heeft over de doodstraf en verklaarde dat wanneer een meerderheid van het Turks parlement voor een wetsvoorstel stemt om de doodstraf in te voeren, hij deze niet zal weigeren te ondertekenen. Erdogan vervolgde: “En ik wil dat jullie dit weten. Wat zeggen Hans en George over dit onderwerp, daar kijken we niet naar. Wat zegt Allah, daar kijken wij naar”.

Turkije moet de doodstraf weer invoeren voor mensen die terreuraanslagen plegen en verantwoordelijk zijn voor massamoorden

View Results

Laden ... Laden ...