Home Nieuws President Erdogan ontvangt rouwende vader Abdulhamid die zijn twee baby’s en vrouw...

President Erdogan ontvangt rouwende vader Abdulhamid die zijn twee baby’s en vrouw verloor bij luchtaanval op Idlib

De Turkse president Erdogan heeft vrijdag de Syrische Abdulhamid el-Yusuf ontvangen, die afgelopen week zijn twee jonge kinderen verloor bij de luchtaanval op Idlib.

Advertentie

Abdulhamid el-Yusuf verloor zijn negen maanden oude tweelingkinderen Aya en Ahmed bij de aanval waar volgens de WHO chemische wapens bij zijn gebruikt. Het Assad-regime wordt door het merendeel van de Arabische landen, Turkije en het westen verantwoordelijk gehouden voor de luchtaanval.

Erdogan was op weg naar een openingsceremonie in Adana en landde op de luchthaven van Hatay. Daar ontmoette de Turkse president de rouwende vader Abdulhamid el-Yusuf die tientallen familieleden, buren, zijn kinderen en zijn vrouw verloor bij de luchtaanval.

Abdulhamid bedankte Erdogan voor de condoleances en kuste het voorhoofd van de Turkse president. De rouwende vader sprak voordat hij donderdag naar Turkije vertrok op uitnodiging van de Turkse president met Anadolu Agency en zei: “Onze enige hoop is onze grote broer Recep Tayyip Erdogan. Ik hoop dat mijn boodschap de hele wereld bereikt“, terwijl hij aan de aanwezige journalisten foto’s van zijn baby’s liet zien.