Home Nieuws President Erdogan kondigt noodtoestand Turkije aan

President Erdogan kondigt noodtoestand Turkije aan

De Turkse president heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen in Turkije.

President Erdogan heeft dat tijdens de vergadering van de Nationale Veiligheidsraad bekendgemaakt. De noodtoestand zal drie maanden duren.

Advertentie

President Erdogan: “Het doel van het uitroepen van een noodtoestand is om zo efficiënt mogelijk de stappen te zetten die nodig zijn om het gevaar uit de weg te ruimen dat de democratie, de rechtsstaat en de rechten en vrijheden van onze burgers bedreigt”.

“Ons volk heeft zich ontfermt over zijn staat en de staat heeft zich ontfermt over haar volk. Geen van onze burgers en instellingen hoeven zich zorgen te maken over de continuïteit van de democratie, de rechtsstaat en de rechten en vrijheden. De noodtoestand die deze regering heeft uitgeroepen is om deze normen en waarden te beschermen tegen aanvallen”.

“Mensen die de Europese landen, die bij de kleinste terreuraanslagen soortgelijke maatregelen treffen, niet bekritiseren, hebben niet het recht om Turkije te bekritiseren. Zij moeten eerst naar zichzelf kijken,” aldus Erdogan.

De noodtoestand houdt in dat de veiligheidsdiensten meer toezicht zullen houden en er bij arrestaties en huiszoekingen minder bureaucratie nodig is. Indien nodig zal er in bepaalde gebieden ook een avondklok ingesteld kunnen worden.

Gaat Amerika de leider van de FETÖ terreursekte Feytullah GÜLEN uitleveren?

View Results

Laden ... Laden ...