Home Nieuws President Erdogan geeft mishandeld Syrisch kind fiets cadeau

President Erdogan geeft mishandeld Syrisch kind fiets cadeau

DELEN
Photo: Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Agency

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft de zesjarige Syrische jongen Hasan H. zaterdag een fiets cadeau gedaan. De jongen werd recentelijk mishandeld door een straatverkope, nadat deze volgens hem “Dagenlang is lastiggevallen” door de jongen.

Een video waarop te zien is hoe een straatverkoper het kind tegen de grond gooit heeft gezorgd voor opschudding in Turkije. Volgens de straatverkoper zouden Hasan H. en zijn vrienden hem belachelijk hebben gemaakt en zouden ze aan zijn verkoopkar hebben zitten trekken. Veel mensen hopen dat de straatverkoper wordt veroordeeld voor de mishandeling.

Zaterdag bezocht de gouverneur van Izmir, Mustafa Toprak, het huis van de Syrische jongen en bracht een fiets en de goede wensen van de Turkse president over. De familie heeft ook kleding, schoenen en babyverzorgingsproducten gekregen van de Turkse president.

Nadat de gouverneur constateerde dat Hasan H. en zijn broertjes en zusjes niet naar school gaan, heeft hij ook opdracht gegeven om de kinderen per direct in te schrijven op een school.