Home Nieuws President Erdogan feliciteert joden met Rosj Hasjana

President Erdogan feliciteert joden met Rosj Hasjana

De Turkse president Erdogan heeft maandag de joodse inwoners van Turkije en joden wereldwijd gefeliciteerd met Rosj Hasjana, het joodse nieuwjaar. Dit gebeurde in een bericht op de officiële presidentiële website.

Advertentie

De felicitatie op de website luidt als volgt:

“Rosj Hasjana, de dag die volgens de Hebreeuwse kalender het nieuwe jaar symboliseert, is één van de belangrijkste religieuze feestdagen van het jodendom. Ter gelegenheid van Rosj Hasjana, feliciteer ik onze joodse burgers.

Wij als vertegenwoordigers van een traditie die sociale, culturele en politieke diversiteit als een verrijking zien, laten een toewijding zien om samen te leven in vrede en veiligheid zonder onderscheid te maken op basis van geloof, taal, ras, etnische afkomst en levensovertuiging.

Wij geloven dat het recht van onze burgers om in vrijheid hun cultuur, geloof en tradities te mogen leven en beleven één van de grondrechten is.

Deze lijfspreuk, die wij al eeuwenlang vereenzelvigen en bij iedere gelegenheid proberen over te dragen aan de nieuwe generatie, en benadrukken bij iedere mogelijke gelegenheid, is de garantie voor onze eenheid en solidariteit.

Ter gelegenheid van Rosj Hasjana, wens ik allereerst onze eigen burgers en joden van over de hele wereld vrede toe”.