Home Nieuws President Erdogan feliciteert Imamoglu met winst in Istanbul

President Erdogan feliciteert Imamoglu met winst in Istanbul

De Turkse president Erdogan heeft in navolging van burgemeesterskandidaat Binali Yildirim zijn felicitaties overgebracht aan Ekrem Imamoglu voor het winnen van de verkiezingen in Istanbul.

Advertentie

Erdogan feliciteert de nieuwe voorzitter van de gemeente Istanbul in een boodschap op Twitter. “Mijn wens is dat de uitslag van de herverkiezing voor de Burgemeestersverkiezing in de Grootstad Istanbul de stad ten goede zal komen. De wil van de natie is wederom tot uiting gekomen. Ik feliciteer Ekrem Imamoglu, die volgens officieuze uitslagen deze verkiezing heeft gewonnen,” aldus de Turkse president Erdogan.

Met 99,37% van de stemmen geteld heeft CHP-kandidaat Ekrem Imamoglu 54.03 % van de stemmen binnengehaald, wat neerkomt op 4,698,782 stemmers. Terwijl AK-Partij kandidaat Binali Yildirim 45.09 % van de stemmen heeft opgehaald, zo’n 3,921,201 stemmen. De opkomst voor de burgemeestersverkiezingen is 84.42 %.

Ook zegt de Turkse president dat Turkije de komende periode vastberadenheid zal tonen in het behalen van de 2023 doelen voor het land. Turkije wil in het jaar 2023, bij het honderdjarige bestaan van de Turkse Republiek, één van de top-10 economieën in de wereld worden. Volgens een analyse van PricewaterhouseCoopers (PWC) is Turkije hard op weg om die doelstelling te naderen, maar wel pas in 2050. De volgende Presidentsverkiezingen en Algemene Verkiezingen in Turkije vinden ook plaats in het honderdjarig bestaan de Turkse Republiek in 2023.

Economie Turkije in 2050 even groot als Europese grootmachten, tot 2030 verdubbeling economische slagkracht