Home Nieuws Premier Rutte doet oproep aan moslims in aanloop naar Ramadan

Premier Rutte doet oproep aan moslims in aanloop naar Ramadan

In aanloop naar de heilige vastenmaand Ramadan heeft premier Rutte vandaag ook een oproep gedaan aan moslims om tijdens de Ramadan vooral thuis te blijven om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

Premier Rutte deed zijn oproep aan de moslimgemeenschap na afloop van de ministerraad vrijdag. Hij vraagt moslims om in aanloop naar de heilige vastenmaand Ramadan de dagelijks iftar gewoon thuis door te brengen met het gezin en zich ook in de Ramadan aan de voorschriften te houden.

Advertentie

Ook sprak Rutte zijn waardering uit voor moskeeën en andere maatschappelijke organisaties die daar in Nederland al actief mee bezig zijn.

Ik vraag in dat opzicht, nadat we met Pasen aandacht hebben gevraagd natuurlijk voor de risico’s van grote groepen mensen op straat. Vraag ik dat nu ook richting volgende week waar het betreft de Ramadan ook een periode waarin mensen normaal gesproken elkaar opzoeken bijvoorbeeld tijdens de dagelijks iIftar en ik vraag alle moslims in Nederland om ook dit moment van de dag thuis met het gezin hoe dan ook door te brengen en het is echt van groot belang. Hoe moeilijk het ook is. Houd je ook tijdens de ramadan aan de voorschriften. We moeten dit echt samen doen en ik weet dat de moskeeën en de andere maatschappelijke organisaties ook waar het betreft de moslimgemeenschap in Nederland daar heel actief mee bezig zijn en dat waardeer ik enorm.