Home Nieuws Premier Rutte aan Turkse Nederlanders: ROT OP!

Premier Rutte aan Turkse Nederlanders: ROT OP!

Premier Rutte heeft zondagavond in een interview met Thomas Erdbrink tijdens het programma Zomergasten gezegd dat Turkse Nederlanders die demonstreerden voor het consulaat in Rotterdam tijdens de nacht van de coup in Turkije en NOS-correspondent Robert Bas pestten, “moeten oprotten”.

Advertentie

Tijdens het programma Zomergasten worden prominente gasten geïnterviewd die zelf ook beelden mogen tonen. Rutte geeft aan dat hij bewust heeft gekozen voor de beelden van de demonstratie voor het Turkse consulaat in Rotterdam tijdens de nacht van de coup in Turkije “om een punt te maken”. Op beelden is te zien dat Robert Bas van de NOS wordt gepest door enkele omstanders, die vinden dat hij moet oprotten. Volgens Rutte mogen dat soort Turken “zelf oprotten”.

Volgens de premier zouden 20% van de Nederlanders van Turkse komaf eerder “Turken in Nederland” zijn in plaats van “Turkse Nederlanders”. Hij zegt dat de democratie geen cafetariamodel is en dat je alles of niets kiest. Op de vraag wat er dan met hooligans moet gebeuren, reageert Rutte lauw.