Home Nieuws Premier Koerdische Autonome Regio bedankt Turkije

Premier Koerdische Autonome Regio bedankt Turkije

De Eerste minister van Koerdische Autonome Regio in Irak bedankt Turkije voor hun steun hoewel hij naar eigen zeggen “meer had verwacht”.

Advertentie

In een interview met Al-Monitor vertelde Nechirvan Barzani [de neef van Massoud Barzani] dat hij dankbaar is voor de hulp die Turkije de Koerdische Autonome Regio heeft verleend.

Hij zei dat tijdens de aanval van ISIS zijn regering verwachtte dat de Turkse overheid direct zou beginnen met het bombarderen van ISIS stellingen, dit gebeurde echter niet wat voor een zekere teleurstelling zorgde. Daarnaast zei hij dat de Koerdische Autonome Regio in Irak wel om hulp vroeg aan de Turkse regering en dat die er ook kwam, namelijk met vrachtwagens vol ammunitie.

Over de belegering van Kobane zei hij dat de Turkse president en premier allebei een grote rol hebben gespeeld in het redden van de stad en dat hij daarvoor dankbaar was.

De operatie om de Iraakse stad Mosul in te nemen start ook binnenkort, hij sprak de wens uit dat ook Turkse soldaten aan het offensief mee zouden moeten doen.