Home Nieuws Ontslag voor PostNL medewerker na uitspraak over Turkse doden

Ontslag voor PostNL medewerker na uitspraak over Turkse doden

Op sociale media is ophef ontstaan over uitspraken die gedaan zijn door een medewerker van PostNL. De Zwollenaar schreef op Facebook het te betreuren dat er niet meer doden waren gevallen bij de terreuraanslag in Istanbul zaterdag. PostNL nam in een verklaring uitdrukkelijk afstand van de uitspraken en kondigde later aan per direct afscheid te nemen van de man.

De man afkomstig uit Zwolle, die zich op sociale media presenteerde als een uithangbord van het bedrijf, deed zijn uitspraken op Facebook onder een artikel van de online krant Metro over de terreuraanslag van PKK/TAK in Istanbul, waarbij 38 mensen om het leven kwamen.

Hij schreef onder het artikel “Jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er veel meer mogen zijn, maar ja??, die 29 komen gelukkig niet hierheen, top“.

DutchTurks vroeg het bedrijf zondagavond om een reactie. Een woordvoerder van PostNL verklaarde per mail “Naar aanleiding van de uitspraken op sociale media van de chauffeur die voor ons rijdt, willen we mededelen dat wij nadrukkelijk afstand doen van ongepaste uitingen. We bekijken welke gevolgen dit heeft voor onze verdere samenwerking“.

Een latere reactie van PostNL luidt: “Besluit is dat de chauffeur vanwege de onacceptabele uitspraken niet binnen ons bedrijf past. We nemen per direct afscheid van hem.”

Het is niet de eerste keer dat de medewerker zich racistisch of islamofobisch uitlaat. Onder een artikel van RTL-Nieuws uit 2015 getiteld ‘Vluchteling vreest vrieskou in tentenkamp’ reageerde de man eveneens discriminatoir en schreef “hadden ze maar thuis moeten blijven, hadden ze het nu HEERLIJK warm, tering volk, opzouten met die moslims.”