Home Nieuws Politieke moord terreurbeweging PKK op voorzitter jongerenbeweging AK-Partij

Politieke moord terreurbeweging PKK op voorzitter jongerenbeweging AK-Partij

Naci Adiyaman, hoofd van de jongerenafdeling van de AK-Partij in Sirnak’s Beytussebap district, is vermoord nadat hij vrijdagavond werd ontvoerd door de terreurbeweging PKK.

Turkse veiligheidsdiensten vonden het levenloze lichaam van Naci Adiyaman, voorzitter van de jongerenafdeling van de regerende AK-Partij in Sirnak’s Beytussebap district in het zuidoosten van Turkije.

Advertentie

Adiyaman werd samen met zijn broer Fikret ontvoerd op 12 augustus door PKK-terroristen die ze uit de auto haalden in de buurt van het dorpje Ayvalik vlakbij de Syrische grens. De auto werd uitgebrand teruggevonden.

Het lichaam van Naci Adiyaman werd zaterdagmiddag rond 14.00 uur teruggevonden op ongeveer 1 kilometer van de locatie waar hij ontvoerd is. Operaties om Fikret Adiyaman te redden en de verantwoordelijken op te pakken duren voort.

De Adiyaman familie is onderdeel van de Koerdische Jirki-stam die de Turkse staat steunen. Een ander lid van de familie, Tahir Adiyaman, is de leider van de dorpswacht, die het Turkse leger helpt bij de verdediging tegen aanvallen van de terreurbeweging PKK. Tahir Adiyaman stond op de kieslijst voor de AK-Partij in juli 2015.

De Turkse vice-premier Numan Kurtulmuş veroordeelde de moord op Twitter en zei: “Ik veroordeel de verraders en terroristen die onze broeder Naci Adiyaman, voorzitter van de Beytussebap jongerenafdeling van de AK-Partij, hebben ontvoerd en vermoord”.

Turkije, EU, VS en Canada erkennen de PKK als een terreurorganisatie. De PKK heeft in juli 2015 eenzijdig het staakt-het-vuren met Turkije opgezegd. PKK-kopstukken Karayilan en Duran Kalkan riepen op tot een burgeroorlog en tot een etnische zuivering van Turken. Sympathisanten van de terreurgroep PKK krijgen van Europese landen vrij spel om geweld te verheerlijken.

TRT / DutchTurks