Home Nieuws Politieke jongerenorganisaties verzamelen zich bij ULU-moskee voor Vrijheid van Godsdienst en tegen...

Politieke jongerenorganisaties verzamelen zich bij ULU-moskee voor Vrijheid van Godsdienst en tegen verheerlijken geweld

Utrechtse Politieke jongerenorganisaties spreken zich dinsdagmiddag voor de ULU-moskee uit tegen het verheerlijken van geweld en voor de vrijheid van Godsdienst. De Utrechtse lijsttrekker van de PVV, Henk van Deun, sprak maandag uit dat hij liever de ULU-moskee ziet afbranden, iets wat gezien kan worden als een verkapte oproep tot geweld.

Advertentie

Verschillende Utrechtse Politieke jongerenorganisaties waaronder de JOVD (VVD), de Jonge Democraten (D66), PerspectieF (ChristenUnie), PINK! (Partij voor de Dieren) en DWARS (Groenlinks) spreken zich vanmiddag om 14.00 uur bij de ULU-moskee in Utrecht uit tegen het verheerlijken van geweld en voor de vrijheid van Godsdienst.

In een verklaring zeggen de jongerenorganisaties “Op maandag 8 januari sprak de Utrechtse lijstrekker van de PVV, Henk van Deún over zijn wens dat de ULU moskee af zou branden. De Politieke jongeren in Utrecht wijzen dit soort walgelijke uitspraken met de fermste overtuiging af. De verschillende Politieke jongerenorganisaties van Utrecht zullen om 2 uur vanmiddag een statement hierover uiten“.

Het bestuur van de ULU-moskee overweegt aangifte te doen tegen Henk van Deun van de extreemrechtse partij PVV.