Home Nieuws Politie zoekt getuigen van mishandeling in Den Haag door sympathisanten terreurgroep PKK

Politie zoekt getuigen van mishandeling in Den Haag door sympathisanten terreurgroep PKK

De Haagse politie zoekt getuigen van de mishandeling afgelopen weekend in Den Haag van een Turks-Koerdische man die campagne voerde voor het JA-kamp bij het Turkse referendum. Een groep van 15 tot 20 sympathisanten van de terreurgroep PKK, vielen de man en andere vrijwilligers aan.

Advertentie

Distictsrecherche Den Haag Centrum is via een getuigenoproep op zoek naar de daders die op zaterdag 8 april om 16.25 uur op de Fruitweg de 53-jarige man hebben mishandeld.

Een groep mannen mishandelden een 53-jarige Hagenaar die op de Fruitweg bij een voertuig stond. Ook vernielden de mannen enkele autoruiten. Ambulancepersoneel vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen,” luidt de oproep.

Getuigen van de ernstige mishandeling kunnen bellen met de districtsrecherche Den Haag centrum via 0900-8844. Getuigen die liever anoniem hun verhaal kwijt willen, bijvoorbeeld uit angst voor vergelding, kunnen bellen met 0800-7000.

De slachtoffers van de mishandeling hebben aangekondigd alle juridische middelen in te zullen zetten om gerechtigheid te zoeken. Rond de mishandeling is door Nederlandse mainstream media om onduidelijke redenen een media-stilte. Onduidelijk is, wat daar de reden voor is. Daags voor de verkiezingen publiceerden media wel een verklaring van DEMNED, het voormalige FEDKOM, die ook in het pand aan de Radarstraat is gevestigd, met de boodschap dat Koerden in Nederland bang zijn voor geweld tijdens het stemmen. Ironisch genoeg zouden de daders van de ernstige mishandeling volgens ooggetuigen afkomstig zijn uit en gevlucht zijn naar het gebouw waar DEMNED haar bezoekadres heeft.

De Partij van de Eenheid heeft over de kwestie schriftelijke vragen gesteld in de Haagse raad.