Home Nieuws Politie verspreidt foto’s PKK-moskeebestormers Dordrecht

Politie verspreidt foto’s PKK-moskeebestormers Dordrecht

De politie is op zoek naar drie mannen die verdacht worden van openlijke geweldpleging en het aanrichten van vernielingen in de Ayasofya Moskee aan de Merwedestraat in Dordrecht op 23 juni jl.

Donderdag 23 juni rond 20.15 uur ging een aantal mensen naar de moskee. Aanleiding daarvoor zou zijn geweest dat er een steen bij een Dordts gezin door een raam was gegooid. De mensen die naar de moskee kwamen, gingen daarover in gesprek. Al snel ontstond tijdens dit gesprek een gespannen sfeer en sloeg de vlam in de pan. Daarop brak een vechtpartij uit en werden vernielingen aangericht. Er vielen twee gewonden. De verdachten gingen er in auto’s vandoor voordat de politie arriveerde. Volgens de moskeebezoekers zouden de aanvallers tijdens de bestorming, mishandeling en vernieling, hebben geroepen dat het ging om een wraakactie voor het belagen van een Koerdische familie die een vlag van de terreurbeweging PKK eerder deze week voor het raam had gehangen. Ook zouden de sympathisanten van de terreurgroep vuurwapens bij zich hebben gehad, tijdens de aanval op de moskee.

Advertentie

Begin deze maand werden twee mannen van 24 en 25 jaar uit Amsterdam en Capelle aan den IJssel en een 21-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden voor betrokkenheid bij dit voorval. De woning van één van de twee mannen uit Capelle aan den IJssel werd doorzocht, waarbij onder andere verdovende middelen en geld zijn gevonden. Een 25-jarige vrouw die ook in de woning was, is op verdenking van drugsbezit aangehouden.

De politie wil graag de identiteit van de mannen op de foto weten. Herkent u ze? Neem dan s.v.p. contact op met de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070 of bel anoniem met M. 0800-7000. Neem ook contact op met de politie als u meer informatie heeft over degenen die verantwoordelijk zijn voor het plegen van de vernieling bij het Dordtse gezin. Ook daarnaar doet de politie onderzoek.

De PKK wordt door de EU, VS, Canada, Australië en Turkije gezien als een verboden organisatie en staat evenals ISIS op de lijst van terreurorganisaties.
VerdachteDord1
VerdachteDord5