Home Nieuws Politie verjaagt PKK-sympathisanten uit Raad van Europa hoofdkwartier

[VIDEO] Politie verjaagt PKK-sympathisanten uit Raad van Europa hoofdkwartier

Sympathisanten van de terroristische organisatie PKK hebben maandag het hoofdkwartier van de Raad van Europa in de Franse stad Straatsburg aangevallen. Daarbij zijn vernielingen aangericht, branden aangestoken en politieagenten verwond. Het lukte de politie om de PKK-aanhangers te verjagen uit het gebouw.

Advertentie

Zeker 43 terreursympathisanten zijn opgepakt door de politie in verband met de aanval. De woordvoerder van de Raad van Europa Daniel Holtgen verklaart dat het geweld en het vandalisme onacceptabel is. Er is veel kritiek op de houding van Frankrijk in het faciliteren van terreurmarsen. Een week geleden werd nog een grote groep terreursympathisanten door de stad begeleid. Ook Nederland en België treden niet op tegen de terreurbeweging PKK. In Duitsland is het beleid ten aanzien van de PKK aan het kantelen. Zo heeft Duitsland een verbod ingesteld op het dragen van PKK-symbolen en heeft men twee propaganda-afdelingen van de terreurbeweging gesloten.

Het is niet de eerste keer dat aanhangers van de gewelddadige terroristische organisatie het hoofdkwartier van de Raad van Europa en het Europese Hof voor de Rechten van de Mens aanvallen. Vorige maand was het ook al raak in Strasbourg.