Home Nieuws Politie onderzoekt racistische mishandeling van Syrische vluchteling (15)

Politie onderzoekt racistische mishandeling van Syrische vluchteling (15)

De politie in West Yorkshire onderzoekt een zware racistische mishandeling op de Almondbury Community School in Huddersfield, Groot-Brittannië, nadat beelden van de mishandeling de wereld overgingen. De 15-jarige Syrische vluchteling Jamal, die op de beelden wordt mishandeld door leeftijdsgenoot Bailey Mclaren, wordt samen met zijn zusje al maanden gepest op school.

Advertentie

Waterboarding

Op de video is te zien hoe de Engelse jongen Bailey Mclaren (16) de Syrische vluchteling Jamal (15) die al een arm in het gips heeft, benadert, hem een kopstoot geeft, over de vloer sleurt en vastpint op de grond. De racistische dader die een kop groter is, schreeuwt vervolgens in het gezicht van de jongen ‘Ik ga je verdrinken‘, voordat hij een fles water in zijn mond giet. Het lukt Jamal om zich te ontworstelen aan de poging tot ‘Waterboarding‘(een CIA-martelmethode die terugvoert naar Nederlandse martelmethoden op Ambon) en loopt kalmpjes weg. Nadat beelden sociale media overgingen, barstte de bom van verontwaardiging. De politie van West Yorkshire heeft aangekondigd dat het de racistische mishandeling onderzoekt en in dat proces de 16-jarige dader heeft gehoord.

Langdurige pesterijen

Het is niet de eerste keer dat Jamal wordt mishandeld op zijn nieuwe school. Hij wordt samen met zijn zusje al maanden gepest, tot op het punt dat het zusje van Jamal haar polsen probeerde door te snijden op het schooltoilet. Mensen die de video zien, reageren vol afschuw op het geweld en zijn een crowdfunding-actie opgestart voor het vluchtelingengezin.

Racistisch en gewelddadig gezin

De dader, Bailey, komt uit een gezin dat racisme en geweld niet schuwt. Zo stond de moeder van Bailey al eens terecht vanwege een racistische scheldpartij en zat broer Reece meermaals vast vanwege geweld tegen fans van andere voetbalteams en ongeregeldheden bij een demonstratie van het extreemrechtse en neonazistische English Defence League.

This thug needs to be called out. Assaulting an innocent Syrian kid who fled war seeking refuge. This is 21st century…

Geplaatst door Zayadul Islam op Dinsdag 27 november 2018