Home Nieuws Politie legt Turkse bruiloft stil door Corona-verordening

Politie legt Turkse bruiloft stil door Corona-verordening

De Politie in Druten heeft zaterdagavond een Turkse bruiloft stilgelegd omdat er meer gasten aanwezig waren dan is toegestaan in verband met de Corona-noodverordening die geldt in verschillende veiligheidsregio’s.

Advertentie

In #Druten was een bruiloft waar het aantal personen het maximum van 100 personen ruim werd overschreden. Op grond van de #corona noodverordening hebben handhavers de overtreding beëindigd,” meldt de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid via Twitter.

Volgens De Gelderlander wordt er een sanctie opgelegd, maar wordt deze zondag pas bepaald. Overtreders van de noodverordening, waarin is afgekondigd dat het organiseren of bijwonen van evenementen zoals bruiloften of concerten met meer dan 100 personen strafbaar is, kunnen rekenen op een celstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro.

De lokale nieuwswebsite Haber Arnhem meldt dat het in Druten zou gaan om een Turkse bruiloft. De agenten zouden zelfs twee keer langs zijn geweest om te controleren of er niet meer dan 100 bezoekers aanwezig waren.

De noodverordening geldt in ieder geval in de veiligheidsregio’s Brabant-Noord, Midden- en West-Brabant, Brabant-Zuidoost, Twente, Hollands-Midden, Flevoland, Noord- en Oost-Gelderland en in Noord-Holland Noord. In andere veiligheidsregio’s zoals IJselland geldt nog geen noodverordening, maar deze zouden volgens een woordvoerder wel klaarliggen.