Home Nieuws Politie in democratisch Frankrijk gooit man uit rolstoel #GeleHesjes

Politie in democratisch Frankrijk gooit man uit rolstoel #GeleHesjes

Daags na het oppakken van meer dan 140 kinderen in de schoolleeftijd laat de politiemacht in Frankrijk wederom op democratische wijze van zich horen. Op beelden is te zien hoe de Franse politie een invalide man uit zijn rolstoel en op de grond gooit.

Advertentie

Hoewel het politiegeweld grotendeels onbesproken blijft op zenders die 24/7 live gingen toen de protesten in het Gezi-park in Turkije uitbraken, zijn het vooral alternatieve media en sociale media die de focus op het buitensporige politiegeweld leggen. De mainstream media in Turkije hebben ook veel aandacht voor de gewelddadige protesten tegen de regering van Macron.

Bij de protesten in Frankrijk zijn inmiddels al vier doden gevallen. Turkije heeft inmiddels een verscherpt reisadvies afgegeven voor mensen die van plan zijn naar Frankrijk te reizen of zich al in Frankrijk bevinden.

Ondertussen heeft Macron toegezegd aan de Gele Hesjes dat de belastingverhogingen op benzine zijn uitgesteld en dat de minimumlonen in Frankrijk met 100 euro netto per maand omhoog zullen gaan.

In Nederland kaapt extreemrechts GeleHesjes

Hoewel de gele-hesjes demonstraties die in Frankrijk zijn geïnitieerd uit legitieme onvrede, overwaaien naar andere landen zoals België en Nederland, lijkt het er in Nederland sterk op dat het wordt gekaapt door mensen met een racistische anti-islam-agenda. De afgelopen weken kwamen enkele tientallen mensen in verschillende steden zoals Rotterdam, Den Haag en Nijmegen bijeen, maar voerden vooral rechtsextremisten de boventoon.

Frankrijk arresteert 146 minderjarige leerlingen voor protesten tegen regering Macron