Home Nieuws Politie en Turks-Nederlandse vrijwilligers zoeken naar vermiste Abdullah (15)

Politie en Turks-Nederlandse vrijwilligers zoeken naar vermiste Abdullah (15)

De Turks-Nederlandse Vrijwilligers Stichting (Hollanda Türk Gönüllüler Vakfi) zijn een zoektocht gestart naar de vermiste Abdullah Mazmahor. De vijftienjarige jongen is vrijdagavond rond 23.00 uur weggegaan vanaf de Obrechtstraat in Schiedam en wordt sindsdien vermist.

Advertentie

Abdullah is doofstom en autistisch en heeft zijn medicijnen nodig. Toen hij wegliep had hij slechts een overhemd aan en geen jas. Het overhemd is crème-kleurig met blauwe ruitjes. Hij loopt op zwarte sportschoenen, draagt een beugel en is 1.85 meter lang. Zijn familie maakt zich ernstige zorgen, ook omdat hij zonder jas met deze vrieskou is vertrokken en dringend behoefte heeft aan medicijnen vanwege zijn hartaandoening.

Eerder op zaterdag verspreidde de politie in Rotterdam een foto en een signalement via haar Facebookpagina. De politie roept op om mensen die iets hebben gehoord over Abdullah of hem hebben gezien om te bellen met 0900-8844. Mensen die de jongen ergens zien lopen worden verzocht om meteen 112 te bellen. Abdullah is voor het laatst aan de Burgemeester Van Haarenlaan bij het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam gezien. Abdullah kan niet praten of horen, maar weet dat de linkerwijsvinger over de linkerwenkbrauw zijn naam betekent.

De moeder van Abdullah deed eerder op zaterdag een emotionele oproep om te helpen zoeken naar haar vermiste zoon.

De Turks-Nederlandse Vrijwilligers Stichting roept via Facebook op om mee te helpen zoeken naar de jongeman. Zij geloven dat Abdullah ergens in Schiedam aan het schuilen is. Mensen die mee willen helpen met de zoektocht kunnen bellen op de nummers 0622849244 en/of 0611041212.