Home Nieuws Politicus stapt op na vergelijking PVV’ers met nazi’s

Politicus stapt op na vergelijking PVV’ers met nazi’s

PvdA-statenlid Rene van der Goot is opgestapt na een Tweet waarin hij PVV-aanhangers vergeleek met nazi’s. Had hij niet gewoon gelijk en had de PvdA zich niet over van der Goot moeten ontfermen?

Ongedierte

Van der Goot reageert op een Twitterdiscussie die gaat over een Tweet van historicus Jan Tervoort die een anekdote aanhaalt van Thierry Baudet over hoe hij aan zwarte mensen refereerde als ongedierte. “Ik was een keer op uitnodiging van @GeertenWaling naar de kelder op de Herengracht naar #FvD gegaan. Daar had Baudet het over Zuid-Afrika in termen van ongedierte over de zwarten die dat land als immigranten overgenomen zouden hebben. Geerten zei na afloop dat we die uitspraken niet zo serieus moesten nemen. Nu drie jaar later met alles wat we weten denk ik dat we dat soort uitspraken van Baudet heel serieus moeten nemen“, aldus Tervoort.

Statenlid van der Goot reageerde op een Tweet in een discussie die geïnitieerd wordt aan de hand van de Baudet-anekdote. Ene Nico Ragel schrijft “U doet alsof de PVV een hele foute club is, terwijl het gewoon een partij is uit ons parlement. Dit zegt meer over u dan over de PVV. Overigens zie ik de PVV geen kapingen of gijzelacties plegen, maar dat terzijde…“, waarop van der Goot reageert met “De aanhangers van de PVV hebben ideeën die nogal wat verder gaan. De laatste grote actie van lieden met deze ideeën leverden zo ongeveer 60 miljoen doden op“.

Volgens PvdA-fractievoorzitter Engelkens zou Rene de eer aan zichzelf hebben gehouden, omdat hij naar eigen zeggen niet meer geloofwaardig kon opereren als Statenlid.

PVV-kopstuk Ton van Kesteren citeert een Tweet van Jan Bennink, die onder het pseudoniem Superjan twittert, en zegt dat van der Goot een PvdA-politicus zonder enig historisch besef is. De Tweet van Jan Bennink wordt verder verspreid door PVV-Kamerlid Martin Bosma en de radicaalrechtse Joost Niemöller, die de druk op van der Goot zo opvoerden.

STELLING: De PVV is een neonazi-partij

View Results

Laden ... Laden ...

Van der Goot had niet dichter bij de waarheid kunnen zitten. De PVV maakt er geen geheim van dat het nazivoorstellen omarmt en dient deze met regelmaat in als wetsvoorstel in de Tweede Kamer. Zo wil de neonazipartij 110.000 moslims preventief opsluiten en de islam verbieden. Veel van de PVV-propaganda draagt karakteristieke eigenschappen van antisemitische bloedsprookjes die je ook terug kan zien bij nazipropaganda. Hoewel Wilders het niet met zoveel woorden zegt, staat zijn catch phraseDeïslamiseren” eufemistisch voor het deporteren van moslims, een wens die hij al meermaals heeft uitgesproken.

Propaganda! – Wat probeert de PVV ons te vertellen?