Home Nieuws Politicus Diederik van Dijk geeft toe dat hij voor Israël in de...

Politicus Diederik van Dijk geeft toe dat hij voor Israël in de Eerste Kamer zit

Eerste Kamerlid Diederik van Dijk, van de fundamentalistisch christelijke partij SGP, geeft dinsdag middels een Tweet toe dat hij voor Israël in de Eerste Kamer zit.

Advertentie

Van Dijk Tweet dinsdag: “Opnieuw samen met @Peter_Schalk beëdigd tot lid van de Eerste Kamer. Opkomen vóór het leven. Vóór het gezin. Vóór Israël.” De SGP staat bekend als groot vriend van de Israëlische Staat, ook wanneer dit in de praktijk betekent dat de Israëlische bezetting, onderdrukking en etnische zuiveringen op Palestijnse christenen tot gevolg heeft.

De SGP lijkt daarin sterk op haar Amerikaanse tegenhangers onder Evangelisten, die van de staat Israël houden, omdat ze vinden dat alle joden uit de wereld naar Israël zouden moeten gaan om de wederkomst van de Messias mogelijk te maken. Zij geloven namelijk dat joden de keuze krijgen om zich te bekeren tot het christendom, of indien ze dat weigeren, vermoord zullen worden.

De oprichter van de SGP, dominee Kersten, geloofde dat joden door het kruisigen van Jezus Christus het oordeel over zichzelf af hadden geroepen. De SGP-voorman riep tijdens de bezetting de Vereniging van Gereformeerde Scholen op om joodse kinderen bij de bezetter te verlinken. Kersten noemde de nazi’s onder andere een roede in Gods hand. De Zuiveringscommissie na de bevrijding besloot Kersten vanwege zijn collaboratie met de nazi’s niet meer toe te laten tot de Tweede Kamer. Desondanks plaatste de SGP hem als eerste op de lijst bij de verkiezingen in 1946.

VIDEO:

Nederlandse media willen niet dat je ‘The Lobby’ ziet