Home Nieuws Politica verlaat DENK bij gebrek aan inspraak

Politica verlaat DENK bij gebrek aan inspraak

De Zaanse politica Elif Hotaman van DENK, heeft vrijdag aangekondigd dat ze haar wegen met de partij scheidt. De mededeling komt na een periode van anderhalf jaar waarin ze om hulp heeft gevraagd van het landelijk bestuur om problemen binnen de lokale afdeling op te lossen. Ze zegt dat het bestuur haar en haar collega Youssef Chraqi al die tijd niet serieus heeft genomen. DENK zegt in een persbericht aan De Orkaan dat de partij met een voorstel wilde komen, maar dat Hotaman dat niet wilde afwachten.

Advertentie

De kwestie speelt al langere tijd, volgens Hotaman zelfs al anderhalf jaar. Begin september lekte een manifest van wantrouwen uit waarin raadslid Elif Hotaman, afdelingscoördinator Youssef Chraqi en fractieassistent Orlando Hellings het vertrouwen opzeggen in fractieleider Sebnem Pancar. Ze vinden dat Pancar communicatief, respectloos en onprofessioneel is. Ook klagen de inmiddels ex-DENK’ers erover dat er top-down besluiten worden genomen zonder dat zij daar inspraak op hebben gehad. Fractievoorzitter Sebnem Pancar heeft nog niet gereageerd op het vertrek van Hotaman en Chraqi.

Vanuit de DENK-top zegt men het besluit van Hotaman te betreuren. “Uiteraard vinden wij het jammer dat Hotaman tot dit besluit is gekomen. Het bestuur heeft veel pogingen ondernomen om te komen tot een werkbare situatie. Het feit dat Hotaman ons voorstel niet wilde afwachten was voor zowel het bestuur als de van de zijde van Hotaman aangewezen bemiddelaar dan ook een verrassing. Wij hebben er in ieder geval veel vertrouwen in dat wij in Zaanstad het geluid van Denk op een goede manier zullen blijven laten horen. Met onze leden en vrijwilligers zullen wij ook de komende tijd ons blijven inzetten voor een eerlijk en rechtvaardig Zaanstad,aldus DENK.

Hotaman zegt dat ze de afgelopen anderhalf jaar meermaals om hulp heeft gevraagd bij senioren binnen de partij, daarbij mogelijk doelend op het partijbestuur, maar dat zij de zaak vooral aan het rekken waren en dat ze concludeert al die tijd aan het lijntje gehouden te zijn geweest.

Hotaman gaat nu samen met fractiecoördinator Youssef Chraqi verder als eenmansfractie in Zaanstad, die nu vijftien fracties telt. Ook DENK blijft in Zaanstad achter als eenmansfractie.