Home Nieuws Poging tot beïnvloeding verkiezingen Turkije door tien Duitsers, Fransen en Italianen in...

Poging tot beïnvloeding verkiezingen Turkije door tien Duitsers, Fransen en Italianen in Sirnak, Batman, Agri en Diyarbakir

Tegen tien buitenlanders zijn juridische stappen ondernomen, omdat zij een poging ondernamen om de verkiezingen in Turkije te beïnvloeden.

Advertentie

Bij stemlokalen voor de 27e Algemene Verkiezingen in Turkije en de presidentsverkiezingen zijn tien buitenlanders gespot die zich voordeden als verkiezingswaarnemers, maar geen accreditatie hadden van de OVSE om als verkiezingswaarnemer te fungeren.

Het gaat om 3 Fransen in Ağrı, 3 Duitsers in Şırnak, 1 Italiaan in Batman en 3 Italianen in Diyarbakır. De buitenlanders stelden zich voor als verkiezingswaarnemers, maar beschikten niet over een OVSE-accreditatie.

Onlangs werden nog twee OVSE-waarnemers geweigerd in Turkije, vanwege hun banden met de terreurbeweging PKK. Onder hen het Duitse parlementslid Andrej Hunko, die bekendstaat om zijn sympathieën voor de terreurgroep PKK. Ook over de onafhankelijkheid van OVSE-waarnemerNikolaj Villumsen bestaan grote twijfels.