Home Nieuws “PKK’ers moskeebestorming gespot en gemeld, politie doet niets”

“PKK’ers moskeebestorming gespot en gemeld, politie doet niets”

CC: RIJNMOND.nl

De daders van de bestorming van de moskee in Dordrecht die plaatsvond met ten minste drie vuurwapens, zijn gespot in Wielwijk en gemeld bij de politie, maar de politie ontkent en doet niets. Dat zegt moskeebestuurder Vedat Özal.

Getuigen vertellen tegenover Rijnmond dat er donderdagavond aanvankelijk een groep van vier mannen binnen waren gekomen die zeiden namens de PKK te zijn gekomen en wilden praten. Dit gebeurde op een moment dat vrijwilligers van de moskee alles aan het klaarzetten waren voor een iftar-maaltijd voor 100-150 man. Daarop kwamen nog eens zo’n 25 mensen van de groep binnen en begon men de moskee te vernielen.

Advertentie

“Ze waren met een stuk of zes zeven auto’s en waren met ongeveer dertig man”, zegt één van de getuigen.

Een andere getuige verklaart: “Zeker drie jonge mensen tussen de 30 en 35, die stonden gereed met vuurwapen. Ik heb één mes gezien en zeker drie vuurwapens. Dit is de derde keer voor ons, we zijn het inmiddels gewend. Totdat wij in actie komen. We verwachten van de politie dat ze wat gaan doen, maar we hebben er geen vertrouwen in dat ze de daders zullen vinden”.

De voorzitter van de moskee, Vedat Özal, is boos: “Dit was een laffe daad van een stel terroristen. Natuurlijk zal ik onze mensen oproepen tot kalmte, maar ik kan geen garanties geven.” Zijn boosheid richt zich ook op de politie: “Onze mensen hebben de daders in Wielwijk gezien, maar de politie ontkent het en doet niks.”

Luister de interviews hier terug.

Vorig artikelVoetballer Gökdeniz Karadeniz bouwt moskee in Rusland
Volgend artikelCüneyt Çakir fluit Italië – Spanje