Home Nieuws PKK zet vrouwen en kinderen in bij aanval op Turkse legerbasis

PKK zet vrouwen en kinderen in bij aanval op Turkse legerbasis

De terreurbeweging PKK heeft vandaag kinderen en vrouwen als schild ingezet om een Turkse basis in Duhok aan te vallen. De Turkse basis in Shiladeza is slechts één van de 14 Turkse bases in het gebied dat onder het autonome Koerdische bestuur in Noord-Irak valt. Turkije onderhoudt goede banden met zowel de Centrale regering van Irak als met het Koerdische autonome bestuur. Het doel van de aanval was mogelijk om de Turkse militairen te dwingen om geweld toe te passen.

Op beelden die via sociale media zijn uitgezonden is te zien hoe de terreurbeweging PKK sympathisanten inzet om de Turkse militaire basis binnen te dringen en verschillende voertuigen en onderkomens in brand te steken. De PKK-sympathisanten protesteren zogezegd tegen de bombardementen die de Turkse luchtmacht uitvoert op PKK-stellingen in het noorden van Irak, van waaruit veelvuldig terreuraanslagen worden gepland en gepleegd in Turkije.

Wie de beelden bekijkt, ziet dat er zich in de menigte die de basis op wordt gestuurd kinderen en vrouwen bevinden. Turkse militairen ter plaatse betrachtten tijdens de duur van de demonstratie terughoudendheid en hebben geen geweld toegepast, ondanks het feit dat de demonstranten brand stichtten om materieel en onderkomens te beschadigen.

artikel loopt door onder de tweets

De Turkse Presidentieel woordvoerder Fahrettin Altun zegt dat aanvallers die wilden stoken tussen de Turkse militairen en de lokale bevolking zich hadden genesteld onder een groep demonstranten. Altun zegt dat PKK-terroristen de aanval hebben gebruikt om een desinformatiecampagne te voeren en zegt dat vergelijkbare tactieken ook in het verleden werden gebruikt. Het autonome Koerdische bestuur in Noord-Irak heeft aangekondigd dat de aanvallers van de Turkse basis zullen worden berecht.