Home Nieuws PKK vermoordt meer dan 40 burgers, waaronder 11 kinderen

PKK vermoordt meer dan 40 burgers, waaronder 11 kinderen

De Syrische tak van de terroristische organisatie PKK, de YPG, heeft bij een aanslag in Afrin dinsdag meer dan 40 burgers vermoord. Onder de doden zijn ook 11 kinderen. De terreuraanslag werd uitgevoerd met een vrachtauto volgeladen met explosieven en brandstof.

Bij de bomaanslag die werd uitgevoerd op de Raju straat in Afrin, raakten daarnaast ook nog eens meer dan 60 mensen gewond. Gebouwen in de omgeving van de explosie raakten ook beschadigd.

Advertentie

Een PKK terreurverdachte die het voertuig zou hebben afgeleverd in Afrin is volgens de gouverneur van Hatay aangehouden. Turkije startte in januari 2019 Operatie Olijftak, om de terreurbeweging PKK uit haar grensgebied met Syrië te verdrijven. Sindsdien pleegt de PKK geregeld bomaanslagen in het gebied.

Turkije heeft sinds 2016 drie succesvolle militaire en humanitaire operaties uitgevoerd in Syrië om de terreurbewegingen ISIS en PKK uit het gebied te verdrijven en de terugkeer van Syrische vluchtelingen naar veilige gebieden mogelijk te maken.

De terreurorganisatie PKK is in de afgelopen decennia verantwoordelijk voor meer dan 40.000 doden, waaronder vrouwen, kinderen en baby’s, maar ook wegwerkers en leraren, en maakt in haar slachtoffers geen onderscheid tussen Turken en Koerden. Ook Nederland beschouwt de PKK als een terreurorganisatie, evenals de rest van de EU, de VS en Turkije. Desondanks wordt de terroristische organisatie PKK getolereerd en zelfs gefaciliteerd in landen zoals België, Frankrijk en Nederland, waar het een groot deel van de drugshandel en mensenhandel in handen heeft en op grote schaal Koerden afperst met een eigen illegale “belastingdienst”. In totaal wordt door de terreurgroep PKK naar schatting 2 miljard onttrokken uit de Europese economie.