Home Nieuws PKK-terroristen in burgerkleding vuren raketten af vanuit woonwijken Afrin

PKK-terroristen in burgerkleding vuren raketten af vanuit woonwijken Afrin

Op beelden die door een onbemande Turkse drone zijn genomen, is te zien hoe PKK-terroristen in burgerkleding te midden van dichtbevolkte gebieden raketten afvuren in de richting van Turkije. Bij PKK-raketaanvallen zijn in Turkse steden zoals Hatay, Reyhanli en Kilis al 7 burgers omgekomen. 113 anderen raakten gewond. Turkije voert sinds 20 januari een militaire campagne tegen de terreurbeweging PKK in Afrin. Het is de bedoeling om de PKK te verdrijven en de regio terug te geven aan de inwoners van Afrin zelf.

Advertentie

Turkse drones legden vast hoe één van die raketten wordt afgevuurd in de richting van Turkije. PKK-terroristen in burgerkleding gebruiken daarbij een open jeep van vermoedelijk Iraanse makelij met een artilleriestuk erop gemonteerd. De beelden zijn geschoten boven Jinderes, ten zuidwesten van Afrin bij de Turkse grens. De jeep wordt kort vergezeld door een ander voertuig waar luchtafweergeschut op is gemonteerd.

De terroristen worden na het afvuren van de raket richting Turkije stap voor stap gevolgd door de onbemande drone tot wat een commandocentrum van de YPG/PKK lijkt. Daar is te zien dat er zich meer PKK-terroristen ophouden. De Turkse Strijdkrachten vernietigen daarop het PKK-hoofdkwartier. Alles wordt meticuleus op beeld vastgelegd.

Politici en journalisten uit de regio tonen na de aanval aan dat ze bewust nepnieuws verspreiden om de publieke opinie te beïnvloeden. Dr. Abdulkarim Omar, naar eigen zeggen “Vice-voorzitter Buitenlandse Zaken van het Jazeera Kanton” -de gebieden in noord-Syrië die de PKK bezet-, laat via Twitter weten dat twee vrouwen zijn omgekomen bij een bombardement. Hij laat achterwege dat het gaat om PKK-terroristen die in burgerkleding burgerdoelen in Turkije bestoken met raketten.

ALSO READ: PKK’s HOAX stories from Afrin: burning buildings, the walking dead & mutilated suicide bombers.

LEES OOK: Verminking PKK-terroriste Afrin blijkt verzonnen.