Home Nieuws PKK stuurt BDP en KCK de straten op in Diyarbakir en Istanbul

PKK stuurt BDP en KCK de straten op in Diyarbakir en Istanbul

Diyarbakir
Photo AFP

Een gemaskerde, aan de PKK en BDP gelieerde terrorist, heeft in Diyarbakir op de militaire luchthaven, de Turkse vlag van een vlaggenmast gehaald. De PKK en aan hen gelieerde organisaties, gebruiken voornamelijk vrouwen en kinderen om de militairen in het gebied te provoceren.

Advertentie

PKK stuurt KCK de straten op
De “demonstranten” zijn de luchtmachtbasis opgestuurd na de begrafenis van de terrorist Ramazan Baran in Lice, die op 7 juni tezamen met honderden andere gemaskerde mannen de hoofdwegen in Lice afsloten en identiteitscontroles uitvoerden op passanten in naam van KCK, de PKK tak in de steden. Na herhaaldelijke verzoeken van de gearriveerde Lice politie om uiteen te gaan, begonnen de terroristen de politie aan te vallen met molotovcocktails en flashgranaten. Ramazan Baran, overleed tijdens de ongeregeldheden aan een schotwond.

Verklaring Turkse Generale staf
“De gemaskerde persoon onder de demonstranten, waaronder ook kinderen, sprong over het hek bij de hoofdingang en begon in de vlaggenmast te klimmen… Een team van soldaten werd naar het gebied gestuurd en vuurden twee waarschuwingschoten in de lucht, maar de persoon bleef doorgaan en haalde de vlag van de mast”, aldus de Turkse Generale staf.

Ze willen burgerdoden uitlokken
In de verklaring van defensie gaf de Generale staf aan “kalm te blijven”, tegenover “provocatieve acties waar men [PKK] kinderen en vrouwen gebruikt om burgerdoden uit te lokken en zodoende momentum te creëren voor massademonstraties”.