Home Nieuws ‘PKK ontvoerde en verkrachtte 40 jonge meisjes’

‘PKK ontvoerde en verkrachtte 40 jonge meisjes’

De gouverneur van Ağrı, Musa Işın, verklaarde op een persconferentie dat PKK-terroristen 40 jonge meisjes hebben ontvoerd uit een dorp in de omgeving en ze hebben verkracht. Dat meldt de Turkse krant Sözcü.

Vali Işın: “Ze beweren dat ze Koerden verdedigen, maar ze vermoorden ook Koerden. Onder het mom van Koerdisch nationalisme, staan we oog in oog met een terreurbeweging die de eigendommen en eer van onze burgers vernietigen en de Koerden op geen enkele wijze dient. Niemand die zijn verstand nog heeft, kan beweren dat de PKK opkomt voor de rechten van Koerden, wanneer het Koerden vermoordt uit naam van Koerden, afperst, vernielingen aanricht en verkracht. In één van onze districten worden vrouwen opgehaald in het holst van de nacht met het voorwendsel dat er een vergadering is. Wanneer hun echtgenoten protesteren worden ze met de dood bedreigd. In één van onze andere districten zijn er ongeveer 40 jonge meisjes ontvoerd en verkracht. Vervolgens wordt hun verteld dat ze in die toestand niet meer terug kunnen keren naar hun familie en worden ze tegen hun wil in vastgehouden,” verklaarde de gouverneur op de persconferentie.

Hij vervolgde en wees op de PKK die zo’n 6.000 kindsoldaten in zijn gelederen heeft: “Alleen al de laatste twee jaar [Tijdens staakt-het-vuren] hebben 22 jongeren zich zich overgegeven. Afgelopen jaar zijn 10 Universiteitsstudenten, 2 middelbare school studenten de bergen in ontvoerd door de PKK. De 21 ontvoerden voor de verkiezingen, de 2 scholieren en 10 studenten, de 70 personen die na de verkiezingen zijn ontvoerd door de PKK. Je zou de gemiddelde leeftijd van hen moeten bevragen. De meesten van hen zijn tussen de 15 en 19 jaar oud”.