Home Opinie Peter R. de Vries: was het maar mogelijk om Wilders TBS te...

Peter R. de Vries: was het maar mogelijk om Wilders TBS te geven

Peter R. de Vries, die we kennen als iemand die geen blad voor de mond neemt inzake de protofascistische denkbeelden van PVV-leider Wilders, deed vrijdag pittige uitspraken bij RTL Late Night na de veroordeling van het kopstuk van de PVV. Ook politiek commentator Frits Wester zat aan tafel.

Advertentie

Peter R. de Vries zegt dat iedereen met een boog om deze discussie heen loopt en dat daar eindelijk eens paal en perk aan gesteld moet worden. Hij zegt ook te snappen dat er geen straf is opgelegd, maar zegt tegelijkertijd ook “Als ik hem zo zie en hoor dan denk ik: ‘Was het maar mogelijk geweest om deze man TBS te geven“.

Frits Wester zegt dat Wilders door zal gaan met zijn uitspraken, in ieder geval tot de verkiezingen in maart en betoogt: “Je kunt het afwijzen goedkeuren. Ook wel voor de uitspraak van de rechter vandaag. Maar die komen dus niet weg naar dat deel van de bevolking die dit deelt met hem, door alleen maar te zeggen ‘Ja, het deugt niet, hij mag dat niet zeggen’. Er is echt een ander verhaal voor nodig. En dat andere verhaal hebben ze voorlopig nog niet.